MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Καλεντερίδης : Παιχνίδια στη Θράκη, «ύπνος» στην Αθήνα

Τα υψηλά ποσοστά του DEB στην περιοχή και τα προβλήματα που έχουν τις ρίζες τους στη Συνθήκη της Λωζάννης

Από τον
Σάββα Καλεντερίδη

Οταν ασκούσαμε κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζητούσαμε να μην υπάρχουν σ’ αυτήν «τρύπες», που θα λειτουργήσουν στο μέλλον σαν «κερκόπορτες» εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, και φέρναμε ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Συνθήκη της Λωζάννης για τους εξής λόγους:

Τύμπανα πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πιθανή αναβολή των εθνικών εκλογών..

Με την πρώτη να έχει περικυκλώσει την Κύπρο με τέσσερα σκάφη υποστήριξης του γεωτρύπανου Fatih και του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbados και να προλειαίνει το έδαφος για γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη). 

Η κυβέρνηση της Κύπρου εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για όσους εμπλέκονται σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ που έχει χωροθετήσει και επισημοποιήσει πρόσφατα, προφανώς με την κάλυψη της Ουάσιγκτον. Η Κυπριακή ΑΟΖ ενώνει αυτήν του Ισραήλ με αυτήν της Ελλάδας, με την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα ανακηρύξει την δική της ΑΟΖ που περιλαμβάνει και το Καστελόριζο ( βλ. σχετική εικόνα εδώ). 

Αγγελος Συρίγος: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιτυχία που είχε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στις ευρωεκλογές σε Ξάνθη και Ροδόπη με ποσοστά μέχρι και 38%. 

Μάλιστα η αρχηγός του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου προχώρησε σε μία δήλωση που προξένησε αρνητικές εντυπώσεις στην Αθήνα. Συγκεκριμένα η Ασάφογλου χαρακτήρισε το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα», δήλωσε «Τουρκάλα» η ίδια και χαρακτήρισε την Τουρκία ως «μητέρα πατρίδα» ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους». Επιπλέον, η Ασάφογλου δηλώνει πως «εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα, η οποία είναι εθνική και θρησκευτική». 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm.

30 Μαΐ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  Εκλογές, Κοιτάσματα, Ορυκτός Πλούτος, Ενέργεια

"Οι Παρδαλές Επαναστάσεις"

- By John.k

Όλες οι "παρδαλές επαναστάσεις" της Νέας Τάξης, βασίζονται στα ευρήματα του Gene Sharp... 

Δοκιμασμένα πράγματα, που λειτουργούν....

Έχουν γίνει πρόσφατα σχετικά στην Ουκρανία, και σε πολλά άλλα μέρη... στην Συρία, στην Ρωσία, στην Ελλάδα, στην Αμερική ... κλπ

Το vertigo της εξουσίας, τα μηνύματα της κάλπης και το νέο κέντρο που αναδύεται στην Ευρώπη

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα 

Αν ζούσε ο Γκυστάβ Λε Μπον, αυτός ο σπουδαίος Γάλλος γιατρός και συγγραφέας, ο οποίος ασχολήθηκε συστηματικά με την ανθρωπολογία, ψυχολογία, την κοινωνιολογία, σίγουρα θα μελετούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Στη συνέχεια, θα προσπαθούσε να αποκωδικοποιήσει τις δηλώσεις των πολιτικών ανάλογα με το αποτέλεσμα και τέλος θα προχωρούσε σ΄ένα νέο συγγραφικό πόνημα. Στο έργο του αυτό θα πραγματευόταν την εποχή των πολιτικών και την ψυχολογία τους και θα ήταν η συνέχεια του βιβλίου του για την Ψυχολογία των Μαζών. 

FT: Ποιους σκανάρουν οι ΗΠΑ για χειραγώγηση νομίσματος

Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει την πίεση στις χώρες που θεωρεί ότι χειραγωγούν το νόμισμα τους. Νέες αλλαγές στους κανονισμούς προκειμένου να εντοπιστούν οι χώρες-παραβάτες. Η προειδοποίηση του Γ. Ρος για δασμούς.

Financial Times

Μετά από πολλή αναμονή, γνωρίζουμε επιτέλους ποιες χώρες έχουν μπει στο στόχαστρο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών επειδή κάνουν παιχνίδια με τα νομίσματά τους.