MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

«Αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα Πούτιν μετά από 2 χρόνια πολέμου»-Νότης Μαριάς

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
 
Αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα Πούτιν για τη διεθνή σκηνή δυο χρόνια από την έναρξη του Πολέμου στην Ουκρανία 
 
Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την έναρξη του Πολέμου στην Ουκρανία και τα διάφορα ΜΜΕ της Δύσης βρίθουν αναλύσεων περί του τι μέλλει γενέσθαι.
 
Ταυτόχρονα κορυφώνονται οι διάφορες πρωτοβουλίες των ηγετών της Δύσης προκειμένου να προσφέρουν άπλετη βοήθεια στην Ουκρανία με μπαράζ διμερών Συμφωνιών στον τομέα της Ασφάλειας,  ενώ  ο Μακρόν συγκαλεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία στην οποία «17 αρχηγοί κρατών θα συμμετάσχουν, όπως και τέσσερις αντιπροσωπείες σε υπουργικό επίπεδο» (https://www.naftemporiki.gr 26/2/2024) προκειμένου να εκφράσουν στη συμπαράστασή τους στην Ουκρανία. Διάσκεψη στην οποία έσπευσε να συμμετάσχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (https://www.ertnews.gr 26/2/2024).
 

Λεφτά υπάρχουν… για τον Ζελένσκι!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το ζήτημα της Ουκρανίας
 
Επειδή το θέλουν οι Αμερικανοί, η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα τους στην Ουκρανία. Αυτή ήταν εν συνόψει η ατζέντα της χθεσινής συζήτησης των ηγετών -μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης– στο Παρίσι, όπου διεξήχθη διάσκεψη για την Ουκρανία.
 
Εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα πληρώνει αδρά την αμερικανική εκστρατεία στην Ουκρανία και με ζεστό χρήμα και με αμυντικά συστήματα, που ξηλώνονται από τα νησιά, και καταβάλλει βαρύ διπλωματικό κόστος, αφού πρωτοπορούμε στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και στην αντιρωσική ρητορική. Ολα στα πόδια των ΗΠΑ, που πήραν βάσεις και διευκολύνσεις από την Ελλάδα για να μας… επιτρέψουν να τους χρυσώσουμε για τα F-35, την ίδια στιγμή που θα πωλούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, F-16 στην Τουρκία.
 

Για να μην κουκουλωθεί το έγκλημα των Τεμπών

Με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια κουκουλώματος των ευθυνών των πολιτικών, γίνεται καμπάνια και συλλογή υπογραφών, ώστε να δικαστεί το ελληνικό κράτος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το άρθρο 86 του Συντάγματος. Άρθρο που στην ουσία του, από το 1844 που εφαρμόστηκε, απαλλάσσει τους πολιτικούς όταν κυβερνούν από τις ευθύνες και τις παρανομίες τους, αφού οι πράξεις τους κρίνονται από συναδέλφους τους βουλευτές και όχι από τους φυσικούς δικαστές, δηλαδή “εν τοίς  πράγμασι” απαλλάσσονται, χωρίς οι υποθέσεις τους να πάνε σχεδόν ποτέ στο ακροατήριο! Παίζοντας με τις λέξεις, όσες τροποποιήσεις του άρθρου και να έγιναν στα 180 χρόνια εφαρμογής του, το αποτέλεσμα ήταν πάντα ίδιο! Ατιμωρησία!