MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Φίλης Γ.: Αν πέσουν συντρίμμια drone στη Χίο, τι θα πει η Τουρκία στη διεθνή κοινότητα;

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης αναφέρθηκε στις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων (25-05-2022).


Όπως είπε ο κ. Φίλης, "Η Τουρκία έχει εκπαιδεύσει και την αντιπολίτευση και το λαό της, ότι η Ελλάδα είναι εχθρός και ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει νήσους του Αιγαίου. Θυμάστε το καλοκαίρι του '20 έγινε στη Σμύρνη μεγάλη διαδήλωση-πορεία για την απελευθέρωση των δωδεκανήσων από τους Έλληνες. Ο Κιλιντσάρογλου λέει ότι οι Έλληνες κατέλαβαν 18 νησιά του Αιγαίου το 2005-2006, δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή της Νέας Δημοκρατίας, μετά τους Ολυμπιακούς, το Euro και το Ευρωμπάσκετ του 2005 κάναμε τη μεγάλη εξόρμηση στο Αιγαίο και καταλάβαμε 18 νησιά".

Άλλη μία άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ έστειλε φοιτητή στο νοσοκομείο

Μία ακόμη ημέρα έντασης σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην παρουσία πάνοπλων δυνάμεων των ΜΑΤ στο χώρο του πανεπιστημίου, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στην παλιά κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» στη ΣΘΕ. Πρόκειται για άλλη μία πρόβα καταστολής των αγώνων στο πανεπιστήμιο λίγες μέρες πριν την προαναγγελθείσα είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.
 

«Ουκρανία και ΕΕ δεν έχουν άλλες αντοχές στον πόλεμο»-Ο Π.Σιούσουρας αναλύει

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου Πέτρος Σιούσιουρας, μιλά στο Militaire.gr εκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Σύμφωνα με όσα λέει η στρατιωτική κατάρρευση της Ουκρανίας είναι δεδομένη, όπως και η μεγάλες πιέσεις που δέχεται πλέον η Ευρώπη από τις επιπτώσεις του πολέμου.


Όπως εξηγεί όλα αυτά δεν μπορούν παρά να δώσουν χώρο στη διπλωματία και σε μια λύση που για την Ουκρανία ασφαλώς δεν θα είναι ευχάριστη. Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση Κίσνγκερ, λέει ο κ.Σιούσιουρας κι έχει δίκιο. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πούτιν να συνεχίσει τις επιχειρήσεις και καταλάβει σχετικά γρήγορα την Οδησσό.