MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να γίνει κανενός ακινήτου ή επιχείρησης. Η χώρα στερείται εθνικής ανεξαρτησίας. Είναι υπό οικονομική κατοχή και αναγκάζεται να κάνει πράγματα που δεν τα θέλει ο λαός της. 

Για παράδειγμα, οι φορολογούμενοι, μέσω της κρατικής "βίας", διέσωσαν τις τράπεζες και αφού αυτές σώθηκαν, τώρα στρέφονται να πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των φορολογουμένων.

«Βροχή» οι κατασχέσεις - Στο στόχαστρο 733.136 οφειλέτες της Εφορίας

Με κατάσχεση σε μισθούς, συντάξεις, λοιπά εισοδήματά τους και τραπεζικές καταθέσεις απειλούνται πλέον σε περισσότεροι από 730.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όσοι από αυτούς χρωστούν στις ΔΟΥ ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ, που κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους.

Δ. Χιόνης: «Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τα ελληνικά paradise papers»

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις για την προέλευση των χρημάτων των Ελλήνων που εμπλέκονται στην υπόθεση των paradise papers, αν, δηλαδή, «προκύπτουν από έκνομες ενέργειες στις γκρίζες ζώνες της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνης.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εξήγησε πως,
αν και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, υπάρχει η κοινή συνισταμένη της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης.

Σπίτια των φτωχών στα fund!

Τη δυνατότητα να «πακετάρουν» δάνεια με ενέχυρο ακίνητα μικρής αξίας και να τα πωλούν σε distress fund θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου οι τράπεζες, αν δεν παραταθεί το ειδικό καθεστώς προστασίας των «ακινήτων των φτωχών», μέσω των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση είχε πετύχει το 2016, μετά τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση, να περάσει μια μεταβατική διάταξη για την εξαίρεση των κατοικιών μικρής αξίας από τη δευτερογενή αγορά προβληματικών δανείων, που δημιουργήθηκε με το νόμο 4389/2016.

Οι τέσσερις γενιές των πολέμων

Οι Έλληνες, μετά την ήττα τους με τη χρήση των όπλων τρίτης γενιάς, υφίστανται ήδη τα επόμενα – έχοντας συρρικνωθεί ηθικά και ψυχικά από τη σημερινή τους κυβέρνηση η οποία, δολοφονώντας την τελευταία τους ελπίδα εκμηδένισε την αυτοπεποίθηση τους, με αποτέλεσμα να πιστεύουν πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

«Πώς ορίζεται ο πόλεμος; Σύμφωνα με τον Clausewitz ως μία πράξη βίας, προκειμένου να εξαναγκάσουμε τον αντίπαλο να εκτελέσει τη βούληση μας – να κάνει αυτά ακριβώς που του λέμε. Κατά τον ίδιο, χωρίς εχθρότητα δεν είναι δυνατός ο πόλεμος, ενώ η εχθρότητα πρέπει να έχει τόση ένταση, ώστε να μη διστάζει μπροστά στη χρήση της άκρας βίας – όπου η βία φτάνει στην ακραία της επίταση με τη θανάτωση του άλλου. Εν προκειμένω η «ωμή βία» έχει άμεση σχέση με τα χρόνια πολιτισμού μίας χώρας – οπότε είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη στη Γερμανία που αριθμεί λιγότερα, σε σχέση με τα 4.000 έτη της Ελλάδας, ενώ είναι φυσικά ένα αρκετά μεγαλύτερο Έθνος (περί τα 40 εκ. Γερμανοί ζουν στις Η.Π.Α.)