MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Κλιματικής αλλαγής συνέχεια …. Ρόδος: Σύλληψη 57χρονης με ψυχολογικά προβλήματα για εμπρησμούς

Για τρεις εμπρησμούς από πρόθεση συνελήφθη και κατηγορείται 57χρονη Βουλγαρικής καταγωγής, η οποία διαμένει στο νησί της Ρόδου.

Η συλληφθείσα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία στις παρυφές της πόλης της Ρόδου στις 14 Αυγούστου (οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν από την Πυροσβεστική προτού αυτές πάρουν ανησυχητικές διαστάσεις). Συγκεκριμένα, οι φωτιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Καρακόνερο, κοντά στην ΕΡΑ Ρόδου, καθώς και στο στάδιο «Καλλιπάτειρα».

Κλιματικής αλλαγής συνέχεια …. Συνελήφθησαν ένας 54χρονος και μία 29χρονη για εμπρησμό σε Χαϊδάρι και Αθήνα

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου συνελήφθησαν στις περιοχές Χαϊδάρι και Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός και 29χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό.


Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός, μέχρι την ακινητοποίηση του από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

ΤτΕ: Στα 13 δισ. το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στο 7μηνο του 2021

Καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση, Ιανουάριος-Ιούλιος 2021 
 
Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 13,078 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12,767 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020. 
 
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 24,111 δισ. ευρώ, από 22,283 δισ. ευρώ πέρυσι. 
 

Κλιματική αλλαγή… στον Θεολόγο: 14χρονος εννιά εμπρησμούς

Ομολόγησε σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ ο 14χρονος νεαρός ο οποίος προσήχθη το πρωί της Τετάρτης ως ύποπτος για 9 από τις 13 πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από τις αρχές του μήνα στην περιοχή του Θεολόγου.


Οι αρχές (αστυνομία και Πυροσβεστική) εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στην διάθεση τους και μετά την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17.08) στην περιοχή, οδηγήθηκαν στα ίχνη του 14χρονου ο οποίος όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό κανάλι έβαζε τις φωτιές με αναπτήρα.