MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ

Του Χασάπη Πέτρου 

Είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι το ευρώ είναι ένα και ότι έχει την ίδια αξία σε όλη την Ευρωζώνη. Υπάρχουν πολλά ευρώ, γερμανικό, γαλλικό, ιταλικό, ελληνικό κλπ. Άλλα υπερτιμημένα και άλλα υποτιμημένα. Η ονομαστική αξία είναι μεν η ίδια και αυτό μας ξεγελάει, αλλά η «πραγματική» διαφορετική. 

Η «πραγματική» αξία του ευρώ, σε κάθε κράτος της Ευρωζώνης, είναι στην ουσία συνάρτηση της ανταγωνιστικότητας της αντίστοιχης εθνικής οικονομίας. Όταν για παράδειγμα, το ίδιο πράγμα το αγοράζεις 1 € από το ένα κράτος και 2 € από το άλλο, προφανώς θα το αγοράσεις από το πρώτο. Έτσι όμως, η οικονομία του δεύτερου κράτους, που δεν καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική, θα γίνει ακόμα χειρότερη και μοιραία θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία έστω, και αν έχει ως νόμισμα το ευρώ. Και μετά μάλιστα δεν θα μπορεί να βρει και τα απαιτούμενα ευρώ, γιατί εξαρτάται από την ΕΚΤ.

Η θηλιά των μνημονίων

Εάν προσθέσει κανείς το δημόσιο χρέος, το κόκκινο ιδιωτικό και το κανονικό μόνο απέναντι στις τράπεζες, θα φτάσει στο ποσόν των 794 δις € ή στο 430% περίπου του ΑΕΠ. Προφανώς ένα τέτοιο ποσόν είναι αδύνατον να πληρωθεί ή, έστω, να ανακυκλωθεί φυσιολογικά – ενώ θα κλιμακώνεται συνεχώς από τους τόκους, τις προσαυξήσεις κλπ., παρά το ότι παράλληλα θα ξεπουλιέται όλη η χώρα.

Επικαιρότητα

Με την ονομασία «μνημόνια» χαρακτηρίζονται ουσιαστικά οι περίπου χίλιοι νέοι νόμοι που μας ανάγκασαν να ψηφίσουμε οι δανειστές (τους βουλευτές για την ακρίβεια και τα κόμματα τους που τους αποδέχθηκαν εν λευκώ, χωρίς καν να τους διαβάσουν), εκ των οποίων μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει καταργηθεί – καθώς επίσης η μεταφορά όλων των κρατικών περιουσιακών στοιχείων στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, με στόχο είτε το ξεπούλημα τους, είτε τη μακροπρόθεσμη ενοικίαση τους, σε εξευτελιστικές τιμές.

«Αρμαγεδδώνα» βλέπει το ΔΝΤ: Καταρρέει η παγκόσμια οικονομία – O N.Tραμπ «πυροβολεί» ασταμάτητα Γερμανία και Κίνα

Για κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας προειδοποιεί το ΔΝΤ. Αυτό που έρχεται είναι χειρότερο του 2008 και η προετοιμασία για αντιμετώπιση της κρίσης είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Αυστηρή προειδοποίηση στις κυβερνήσεις να μην προβούν σε περαιτέρω ενέργειες, που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία απηύθυνε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, David Lipton.

«Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να αναποδογυρίσουν τη βάρκα με εμπορικούς πολέμους και άλλες προστριβές σε μία εποχή που ήδη η παγκόσμια οικονομία ταξιδεύει σε φουρτουνιασμένα νερά», είπε χαρακτηριστικά ο Lipton μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Οργή λαού: Άγρια γιούχα σε ΣΥΡΙΖΑίους στη Κατερίνη – Η προκλητική κίνηση Αρβανίτη κατά των Μακεδόνων

Επεισοδιακή ήταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έγιναν δεκτοί με έντονες αποδοκιμασίες.

Κάτοικοι της Κατερίνης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Επιμελητήριο, όπου έγινε η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Οταν άρχισαν να φτάνουν ο Κώστας Αρβανίτης, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το «θερμόμετρο» ανέβηκε περισσότερο, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα pierikialithia αρκετά στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαπληκτίστηκαν με τον κόσμο. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με Μ. Τελλίδη

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με Μ. Τελλίδη. CFMB 1280 AM - Montreal.

13 Απρ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Συμφωνία, Αλβανία, ΑΟΖ

Το παιδί των Οθωμανών

Μήπως οι Ευρωπαίοι της Τρόικα μαζί με τα διάφορα υποχείρια των ελίτ «τύπου Soros» και φανατικοί υποστηρικτές της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, έχουν θέσει ως πρώτο στόχο τους τη διάλυση του Έθνους μας, επειδή είναι το αρχαιότερο στην Ευρώπη και το πιο συνεκτικό όσον αφορά τον πληθυσμό του;

«Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά. Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων «ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του»… Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!… Όπως οι Έλληνες έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα όπως οι Έλληνες (Δ.Κ.)«.