MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Μουσολίνι: «ο Χίτλερ πήρε από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια τους»

Αυτές τις ημέρες η ελληνική Βουλή αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να ενεργοποιήσεις τις διεκδικήσεις από τη Γερμανία για όσα η Ελλάδα υπέστη κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους ναζί του Χίτλερ. Το ζήτημα έχει πολλές φορές επανέλθει στο προσκήνιο, αλλά ποτέ η Αθήνα δεν έκανε το αποφασιστικό βήμα. Για την ακρίβεια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν τη ρητορική για τις γερμανικές επανορθώσεις είτε ως προεκλογικό όπλο είτε ως μοχλό πίεσης προς το Βερολίνο για να εξασφαλίσουν άλλου τύπου ανταλλάγματα στο πλαίσιο των Μνημονίων.

Ποιες είναι, όμως, οι ελληνικές διεκδικήσεις; Ο επίσημος απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσαν οι δυνάμεις του Άξονα στην Κατοχή μιλάει από μόνος του:

Χρεοκοπία τώρα;

Θεωρώ πως δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει και να κοροϊδεύει κανείς τους Έλληνες – όπως δυστυχώς ο κ. Βαρουφάκης την κ. Στάη, «επιπλήττοντας» την που δεν έχει μάθει ακόμη τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα και επεξηγώντας της κάτι που δεν ισχύει! Οι πολιτικοί δηλαδή οφείλουν να πάψουν να λένε ψέματα ή να μπερδεύουν τους Πολίτες και τους δημοσιογράφους – εκμεταλλευόμενοι την άγνοια ή/και τη μη παραδοχή της άγνοιας τους.

Επικαιρότητα

«Όταν οι καιροί αλλάζουν, πρέπει να αλλάζουμε και εμείς», έλεγε πολύ σωστά ο Keynes – ενώ κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει σχετικά με το ότι οι καιροί, οι συνθήκες δηλαδή όσον αφορά την ελληνική οικονομία, έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Τόσο σε σχέση με το 2010 που η Ελλάδα οδηγήθηκε ύπουλα στο ΔΝΤ, όσο και με το 2012 που υπεγράφη το PSI (το μεγαλύτερο έγκλημα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία), αλλά και με το 2015 – όπου δόθηκε η χαριστική βολή στην Ελλάδα.

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Ηλιούπολη

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019


Χαμηλά τα ποσοστά απασχόλησης πτυχιούχων στην Ελλάδα

Ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται η Ελλάδα, όσον αφορά τα ποσοστά απασχόλησης των τελειόφοιτων, με μόλις έναν στους δύο να εργάζονται, ενώ στην ΕΕ, δουλεύουν οι τρεις στους τέσσερις. 

Ειδικότερα, το theknowledgeacademy.com τονίζει πως στην Ελλάδα καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά πτυχιούχων εργαζόμενων στην Ευρώπη, όντας μόλις στο 52%. 

Ο μέσος όρος στην ΕΕ ανήλθε στο 80,2% το 2017 από 76% το 2014.

Την πρώτη θέση κατέχει η Μάλτα, με 94,5%, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται η Γερμανία με 90,9% και τρίτη η Ολλανδία (90,4%).