MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Εκλογές και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Γράφει ο
Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,notismarias@gmail.com
 
Οι συγκρούσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό καταδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τον στενό κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας που επανέρχεται δριμύτερο μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.
 

Απολογισμός – Βατερλό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με 12 ανοιχτά μέτωπα!

Η θητεία Μητσοτάκη έχει πολλές σκιές, η διερεύνηση των οποίων δεν ολοκληρώθηκε γιατί το Μαξίμου δεν ήθελε να αναδειχθούν οι ευθύνες του πριν από τις εκλογές
 
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πάρα πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα, οι ανοιχτές υποθέσεις η διερεύνηση των οποίων δεν ολοκληρώθηκε κυρίως γιατί η κυβέρνηση ήθελε να μην αναδειχθούν οι ευθύνες της πριν από τις εκλογές και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις με τις οποίες πάνε ο πρωθυπουργός και η Ν.Δ. στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
  • Από τον Πάνο Σώκο
Αντιμέτωπος πλέον με τη δυσάρεστη γι’ αυτόν πραγματικότητα, που ο ίδιος προκάλεσε, ο κ. Μητσοτάκης από την τραγωδία των Τεμπών και μετά ανακάλυψε το… πλεονέκτημα της συγγνώμης, της αυτοκριτικής και της αναγνώρισης λαθών –αυτός ο αλάθητος, που τα πάντα σωστά έλεγε ότι έκανε μέχρι τότε και δεν δεχόταν μύγα στο σπαθί του– και κάθε λίγο και λιγάκι αραδιάζει ένα σωρό δικαιολογίες, ζητώντας νέα τετραετή πίστωση χρόνου για να κάνει όσα δεν πρόλαβε και να διορθώσει όσα έκανε λάθος.