MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Μάζης Ι.: Τους έχουμε προειδοποιήσει ότι θα το κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε

Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις (15-06-2022).

Όπως είπε ο κ. Μάζης, είναι φυσικό ο κ. Ερντογάν να έχει προβλέψει μερικά νησάκια, τα οποία έχουν ελάχιστους κατοίκους, πράγμα που σκέπτεται ότι θα τον προστατεύσει από την απειλή που έχουν εκπέμψει και ο πρώην και ο νυν ΑΓΕΕΘΑ του τύπου ότι θα το κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε. Να λειτουργήσουν δηλαδή οι λίγοι κάτοικοι και πιθανόν και κάποιοι τουρίστες ως ανθρώπινη ασπίδα σε αυτού του είδους την προσέγγιση.

Λυγερός Ν.: Ο Ερντογάν ξεχνά ότι με τη Συνθήκη Παρισίων 1947 τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα

Ο στρατηγικός και πολιτικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός, μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα (14-06-2022).


Όπως είπε ο κ. Λυγερός, ο Ερντογάν έχει κολλήσει με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Όμως τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη Παρισίων του 1947 που καπελώνει τη Συνθήκη Λωζάνης.

Ο κ. Λυγερός τόνισε ότι, "Υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούμε σε μια διπλωματική παγίδα προσπαθώντας να θυμίζουμε συνεχώς στον Ερντογάν αυτά τα λάθη και θεωρώ πολύ έξυπνη τη χαρτογράφηση των τουρκικών διεκδικήσεων με τους 16 χάρτες που παρουσίασε η ελληνική πλευρά".

Βρετανίδα δημοσιογράφος ξεμπροστιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΞΕΙ;;;»!

Μόνο στην Ελλάδα σιωπή…


Η Βρετανίδα δημοσιογράφος, Sophie Corcoran, ανήκει στους ρεπόρτερ που δεν συμφωνούν με την διεθνιστική τάξη πραγμάτων και προειδοποιεί για την Μεγάλη Επανεκκίνηση, ξεμπροστιάζοντας παράλληλα την υποκριτική συμπεριφορά της ελίτ!

Αναφέρει μεταξύ άλλων: