MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για τα "Κίτρινα Γιλέκα". Next tv

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για τα "Κίτρινα Γιλέκα". Next tv

05/12/2018

Με θέμα : Γαλλία, Εξελίξεις

Τον μεγαλύτερο «φορο – φακέλωμα» στην ιστορία... για τα φυσικά πρόσωπα, χτίζει η ΑΑΔΕ με τις ελληνικές τράπεζες

Σε πρώτη φάση η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων-οφειλετών που πραγματοποιήθηκαν την τετραετία 2015 - 2018. 

Ηλεκτρονικό αρχείο - μαμούθ με στοιχεία που θα αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των φυσικών προσώπων, τα δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά) τις πιστωτικές κάρτες, τα αμοιβαία κεφάλαια, τα ομόλογα αλλά και με τα εμβάσματα στο εξωτερικό «χτίζει» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με τις τράπεζες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορο - φακέλωμα που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της φορολογικής διοίκησης με στόχο των εντοπισμών των οφειλετών που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες, εντός και εκτός της χώρας, πλην όμως δυσκολεύονται να βρουν την πόρτα της Εφορίας για να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. 

Ο δημοκρατικός φασισμός

Μοναδική ελπίδα της Ευρώπης που καλύπτεται πια από τα μαύρα σύννεφα του οικονομικού ναζισμού, είναι οι Γάλλοι Πολίτες (όχι η κυβέρνηση τους), οι οποίοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, ενδεχομένως επίσης οι Βρετανοί – εάν δεν καμφθούν και οι δικές τους αντιδράσεις, λόγω της προοπτικής να τις πληρώσουν ακριβά.

«Σε έντονα κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, η μη αντίδραση είναι επίσης μίας απόφαση – ενώ για την αδράνεια μας έχουμε τις ίδιες ευθύνες, όσο και για τη δραστηριοποίηση μας. Η διαμόρφωση του μέλλοντος μας είναι ασφαλώς στα χέρια μας, ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες «πολιτικών ενεργειών» εκ μέρους μας – αρκεί φυσικά να αποφασίσουμε να επιλέξουμε και να στηρίξουμε συλλογικά κάποια» (R.M.).

Η γερμανική επέλαση

H κατάληψη της Ευρώπης που τα κέντρα εξουσίας της (ΕΚΤ, ESM, Κομισιόν) ήδη ελέγχονται από Γερμανούς, με τη δημιουργία του 4ου Ράιχ, ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη – ενώ μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν το αντιλαμβάνεται.

Επικαιρότητα 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο Ελληνισμός της Μ. Ασίας και της Κωνσταντινούπολης καταστράφηκε οικονομικά από τους Γερμανούς στις αρχές του 20ου αιώνα, με Δούρειο Ίππο την Τράπεζα της Ανατολής (πηγή) – ενώ η ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο εμποδίστηκε περί το 1915, από τον τότε βασιλιά της δυναστείας που είχε επιβάλλει η Γερμανία, λόγω του ότι αρνήθηκε να στηρίξει τις συμμαχικές δυνάμεις στη Σερβία. Εάν δεν είχε προηγηθεί η οικονομική αποδυνάμωση των Ελλήνων, δεν θα είχε ακολουθήσει η μικρασιατική καταστροφή – με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελλάδα.