MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Μιχάλης Ιγνατίου: Η Τουρκία μπορεί να πάει σε εμφύλιο πόλεμο - Τρικυμία στο μυαλό του Ερντογάν

Παράγοντας αστάθειας η Τουρκία και ο παραλογισμός του Ερντογάν. Πέραν των περιουσιακών, του κόστους και του εδαφικού της ενδεχόμενης επανένωσης της Κύπρου, ο Μιχάλης Ιγνατίου, εκτίμησε πως η γεωπολιτική ρευστότητα, αλλά και το ύφος και ο χαρακτήρας της εξουσίας Ερντογάν, δεν προοιωνίζονται, εξελίξεις εμπιστοσύνης και εχέγγυα μίας δίκαιης λύσης. 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Τουρκία εισέρχεται σε έναν βαθύ διχασμό, με το στρατό τριχοτομημένο, που δεν εξασφαλίζει παρά την πρόσκαιρη ισχύ Ερντογάν την συηνέχεια του καθεστώτος του, μη αποκλείοντας καταστάσεις και εμφυλίου, αν ο ίδιος ως αμφιλεγομένη και ψυχολογικά προσωπικότητα δεν αυτοκυριαρχηθεί. 

Ο Ερντογάν έχει κλειδώσει 1.500 αμερικάνους στο Ιντσιρλίκ και πολιορκεί τη βάση με τις πυρηνικές κεφαλές - Που στοχεύει

Στρατής Μαζίδης

Αποκάλυψη, κυριολεκτικά βόμβα, είναι αυτή που κάνει η ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα debka σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη νοτιοανατολική Τούρκια, τους αμερικανούς αεροπορούς κι αξιωματούχους και τα πυρηνικά όπλα. 

Περίπου 1.500 στελέχη της Αεροπορίας των ΗΠΑ μαζί με τις οικογένειές τους έχουν κλειδωθεί στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, μαζί με ένα απόθεμα τακτικών πυρηνικών βομβών από το περασμένο Σάββατο όταν ο Ερντογάν κατέστειλε την απόπειρα πραξικοπήματος και έκτοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αεροπορική επιδρομή από το αεροδρόμιο σε βάρος της ISIS στο Ιράκ και τη Συρία. 

Βουλιάζουν στα χρέη τα Ταμεία - 16,6 δισ. οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Επιπλέον 23.782 οφειλέτες με χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 831 εκατ. ευρώ «μπήκαν» στις λίστες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου φτάνοντας, την 1η Ιουλίου, συνολικά τους 303.549 (από 279.767) και οι οφειλές τους τα 16,613 δις ευρώ (από 15,782 δις ευρώ).

Διεθνής Τύπος: Η Τουρκία οδεύει προς τη δικτατορία- Απομακρύνεται από την ΕΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία σχολιάζεται εκτενώς από τον διεθνή τύπο, που βλέπει τη χώρα να οδεύει προς τη δικτατορία στηριζόμενη στους πειθήνιους οπαδούς του προέδρου Ερντογάν και επιπλέον να απομακρύνεται από την ΕΕ.

Διάχυτη η ανησυχία στον γερμανικό και διεθνή τύπο για την τροπή των εξελίξεων στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά την επιβολή από χθες τα μεσάνυχτα κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard επιχειρηματολογεί γιατί η χώρα οδεύει στη δικτατορία με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.