MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Συμβόλαιο εξόντωσης της ΔΕΗ;

Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει να σταματήσει να διασύρει δημόσια τη ΔΕΗ, κατά κάποιον τρόπο όπως ο κ. Παπανδρέου την Ελλάδα το 2009 – ενώ είναι πλέον ευθύνη του κ. Μητσοτάκη που του το επιτρέπει. Του Μονάρχη του επιτελικού, παράλληλου «Κράτους εν Κράτει» που θέλει να μας επιβάλλει, θεωρώντας πως μπορεί να κάνει πια ότι θέλει, αφού έχει ξεπλυθεί η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ – από ένα κόμμα που δυστυχώς έπεισε τους Έλληνες ότι, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια! Πως το δηλητήριο είναι δηλαδή το φάρμακο, παρά την καταστροφή που προηγήθηκε και που δεν θα σταματήσει, όσο η χώρα κυβερνάται από ανίκανα άτομα.

Επικαιρότητα 

Όταν σε καθημερινή βάση, συνεχώς, ο κ. Χατζηδάκης προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις διασυρμού της ΔΕΗ, μία επιχείρησης εισηγμένης στο χρηματιστήριο, στην οποία πολλοί Έλληνες έχουν τοποθετήσει τα χρήματα τους, ενώ βασικός της μέτοχος είναι το δημόσιο, άρα όλοι εμείς, δεν μπορεί παρά να υποθέσει κανείς πως πίσω από αυτές κρύβεται ενδεχομένως ένα συμβόλαιο εξόντωσης της – πλήρους απαξίωσης της δηλαδή, με στόχο αφενός μεν τον «ακρωτηριασμό» της από ιδιώτες φιλικά προσκείμενους στην κυβέρνηση (ανάλυση), αφετέρου το ξεπούλημα της σε μία εξευτελιστική τιμή, υπενθυμίζοντας πως ανέκαθεν ενδιαφερόταν η γερμανική RWE. 

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ…ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΜΑΣ «ΕΥΤΥΧΙΑ»!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, (ΠΟΥ), στην Ελλάδα οι ασθενείς που υποφέρουν από κατάθλιψη ξεπέρασαν τους 600.000, ενώ μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί και η ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που αγγίζει το 35% με ανοδική πορεία εξαιτίας των… «ευεργετικών μέτρων λιτότητας και των Μνημονίων. 

Είσαι Eθισμένος στα Κοινωνικά Μέσα;

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει και σύγχρονους τρόπους εθισμού. Οι τρόποι αυτοί είναι τόσο ισχυροί όσο είναι ο εθισμός στα ναρκωτικά. Ένας από αυτούς είναι η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου και τα κοινωνικά μέσα. Πολλές φορές, το ένα συμπληρώνει το άλλο, το κινητό τηλέφωνο, δηλαδή, χρησιμοποιείται για να είναι διαρκής η επαφή με τα κοινωνικά μέσα. 

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του 2017, 4 εκατ. Έλληνες συνδέονταν καθημερινά με το Facebook και 3,4 εκατ συνδέονταν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ενώ γενικότερα η χρήση των κοινωνικών μέσων ήταν μεγαλύτερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου. 

Οι προϋποθέσεις της ανάπτυξης

Όπως είχε αναφέρει πριν από τέσσερα χρόνια ο πρόεδρος του γερμανικού DIW, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα δημοσίων επενδύσεων στη χώρα – αν και το μεγάλο «επενδυτικό κενό» κατά το ΔΝΤ αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει την εντύπωση ότι, το πρόβλημα θα επιλυθεί με τη μείωση των φόρων παρά το ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο στη Γερμανία. Η βασική απορία εν προκειμένω είναι γιατί δεν επιστρέφουν οι καθαρές αποταμιεύσεις των Γερμανών στη χώρα τους και δεν μετατρέπονται εκεί σε ιδιωτικές επενδύσεις. Για να δοθεί απάντηση, απαιτείται η γνώση των βασικών ισοζυγίων (πληρωμών, τρεχουσών συναλλαγών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών) – ενώ το να περιμένει κανείς μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων αλλά χωρίς την άνοδο της ζήτησης, είναι συνώνυμο με το άκρον άωτο της ανοησίας.