MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Τα Εθνικά Θέματα και η Κρισιμότητα τους με προβολή στις Εκλογές της 21ης Μαίου

- Τι δεν μας λέει το Πολιτικό Σύστημα για τα μετεκλογικά του σχέδια στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις με την Τουρκία.

  Στις "Αντιθέσεις" ,  το προεκλογικό κλίμα , που στη συντριπτική του πλειοψηφία οδηγεί στις κάλπες της 21ης  Μαίου χωρίς καμία συζήτηση για τα μεγάλα εθνικά θέματα και τις τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές και την θέση της Ελλάδας  στρατηγικά, σε αυτές τις ανακατατάξεις .

 - Τι συμβαίνει σε όλο το πλέγμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό, την Ανατολική Μεσόγειο , η στάση της Τουρκίας και οι ενδείξεις και οι απτές συμπεριφορές του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των μεγάλων παικτών ισχύος και το πώς οι ΗΠΑ ερμηνεύουν την κατάσταση στην περιοχή και τι επιδιώκουν;

Οι τράπεζες και το δίχτυ ασφαλείας

Η όλη κατάσταση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και της Ελλάδας, θυμίζει το μυστικό πράκτορα του 2ου ΠΠ – ο οποίος, με ένα αλεξίπτωτο στην πλάτη του και με ένα δεύτερο ως ρεζέρβα στο στήθος του, θέλει να πέσει με σιγουριά πίσω από τις γραμμές του εχθρού, όπου τον περιμένει ένα ποδήλατο για να τον μεταφέρει στο συμφωνημένο μέρος συνάντησης. Το αεροπλάνο φτάνει στο σημείο της ρίψης, ο πράκτορας πέφτει και τραβάει το σχοινί του αλεξιπτώτου του – χωρίς όμως να ανοίξει. Δεν πειράζει, σκέφτεται, οπότε τραβάει το σχοινί της ρεζέρβας – όπου ούτε αυτή ανοίγει. Δεν γίνεται, σκέφτεται, να δεις που ούτε το ποδήλατο θα είναι κάτω, στη θέση του. Το δίδαγμα είναι πως όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν πρέπει να συνεχίσει να σκέφτεται κανείς με τον ίδιο τρόπο – αλλά να προετοιμασθεί για τα χειρότερα, ευχόμενος βέβαια τα καλύτερα.
.

«Η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να μας «φινλανδοποιήσει έναντι της Τουρκίας»-Ευάγγελος Αντώναρος

Τελείως απαράδεκτο το γεγονός ότι Έλληνες πολιτικοί ,στρατιωτικοί και αξιωματούχοι απέφυγαν οποιαδήποτε επίσκεψη στα νησιά του Αιγαίου, χαρακτηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ανατολική Αττική ,Ευάγγελος Αντώναρος.
 
Εκχωρούμε ως χώρα το δικαίωμα οποιοσδήποτε Έλληνας αξιωματούχος να επισκέπτεται οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτρειας; Αυτό κι αν είναι ένδειξη προθυμίας για Φινλανδοποίηση», λέει ο κ.Αντώναρος. Δηλώνει ανήσυχος και καχύποπτος από την χρήση του όρου συνεκμετάλλευση από Έλληνες πολιτικούς. «Μήπως βλέπουμε να ξετυλίγονται όσα συζήτησε ο κ.Μητσοτάκης με τον κ.Ερντογάν στον Βόσπορο»;
 

«Στη χούντα ο εχθρός φορούσε στολή, σήμερα όλοι φοράνε κοστούμια»! Ο Ιωάννης Μάζης «ζωγραφίζει»

Ο ζωγράφος Ιωάννης Μάζης! Ο Καθηγητής Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ, σε μία συνέντευξη που «τσακίζει κόκκαλα»!
 
Ο Δρ Ιωάννης Μάζης αρνήθηκε για ακόμη μία φορά πρόταση για πολιτευτεί σε εκλόγιμη θέση ψηφοδελτίου Επικρατείας και προτίμησε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ζωγραφική με την οποία ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια .
 
Τα όσα λέει για τον «τηλεοπτικό αποκλεισμό» του λόγω των ορθολογικών απόψεων που έχει για τα ελληνοτουρκικά αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις σοκάρουν. Ο πανεπιστημιακός καθηγητής έχει αποκλειστεί από σχεδόν όλα τα «συμβατικά» μέσα ενημέρωσης. Ο αποκλεισμός του έχει γίνει κατ ΄  εντολήν της κυβέρνησης ,υποστηρίζει και μιλά ανοιχτά για στοιχεία δικτατορίας και ολοκληρωτισμού. «Όταν αποκλείονται πανεπιστημιακοί επειδή απλά οι απόψεις τους δεν είναι ευχάριστες στην κυβέρνηση για τι άλλο να μιλήσεις». Δηλώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μανδαρίνος κανενός και θα εξακολουθεί να λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί ένας πανεπιστημιακός καθηγητής.
 

Μήπως πρέπει, επιτέλους, να μιλήσουμε για τα μετρητά;

Του Άγη Βερούτη 
 
Για κάποιον αδιόρατο λόγο, μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων γύρω μας έχουν πειστεί ότι η επαπειλούμενη κατάργηση των μετρητών ανά τον κόσμο είναι "καλή”. 
 
Χωρίς πολλή σκέψη, παραδίδουν αδιαμαρτύρητα τον έλεγχο της ρευστότητάς τους σε ένα σάπιο σύστημα διακυβέρνησης που έχει τη δυνατότητα να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους με το πάτημα ενός κουμπιού, με απλή διοικητική πράξη: δηλαδή με την ατομική απόφαση ενός δημοσίου υπαλλήλου (υπουργείου ή δημοτικής αρχής) να τους εκμηδενίσει την οικονομική υπόσταση, χωρίς δικαστική απόφαση, χωρίς έλεγχο από κάποιον ανώτερο εκλεγμένο, χωρίς να νοιάζονται ποιοι και πόσοι καταστρέφονται με κάθε μια τέτοια απόφαση.