MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών στην Ειδομένη – Χωρίς περιπολικά η περιοχή

( John.k - Βασικά στην «Ελληνική» Αστυνομία είναι απασχολημένοι με τον «εχθρό» που βρίσκεται μέσα στην χώρα …. τους Έλληνες πολίτες… Τους ψάχνει για να κόψει πρόστιμα και να τους πάρει τις περιουσίες αν δεν πληρώσουν …. ) 
 
Η Ειδομένη αναδεικνύεται και πάλι σε «πύλη εξόδου», δεχόμενη ανησυχητικά αυξανόμενη πίεση από ομάδες αλλοδαπών που συρρέουν καθημερινά και χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ιδιαίτερα τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός. Μόνο την Τρίτη οι αστυνομικοί της Βόρειας Μακεδονίας επαναπροώθησαν στη χώρα μας 300 άτομα που είχαν περάσει παράνομα τη μεθoριακή γραμμή.

Το φαινόμενο αυτό, είναι σχεδόν καθημερινό: η τακτική «push-back» ακολουθείται συνεχώς από τους Σκοπιανούς, καθώς από τη στιγμή που εντοπίζονται μετανάστες που έχουν μπει από τα ορεινά περάσματα της Ειδομένης συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται στη χώρα μας. Η πόρτα του αγκαθωτού φράχτη ανοίγει συχνά και, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το ThessToday.gr, μετανάστες επιστρέφουν κατά «μπουλούκια», με τους περισσότερους να μη φορούν μάσκες και να μην τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων , Χαράλαμπος Γώγος σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον 98.4 , εκτιμά ότι η διασπορά έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη κοινότητα, από την άλλη εκτιμά ότι η κοινωνία πρέπει να πάει σε πιο χαλαρά μέτρα, να γίνει αποκέντρωση της επιδημιολογικής επιτήρηση και να γίνει , με σχέδιο που τώρα ετοιμάζεται όπως είπε, στρατηγική επιδημιολογική επιτήρηση , με τεστ-ιχνηλατήσεις και απομονώσεις. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και στην επιτροπή ως προς τα δεδομένα που ήταν ελλιπή, όμως όπως είπε επιδημιολογικός χάρτης υπάρχει είναι άδικο να λέμε ότι δεν υπάρχει και υποστήριξε ότι η εικόνα αυτή είναι η ίδια ή χειρότερη και στις άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης. 
 

Καθηγητής Ιωαννίδης, η δικαίωση: Αφού τον συκοφάντησαν ως… ψεκασμένο, το Μαξίμου τώρα υιοθετεί όσα έλεγε

Ο καθηγητής του Στάνφορντ λοιδορήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον επιστήμονα…


Την πλήρη δικαίωση του αιρετικού για το κυρίαρχο αφήγημα, καθηγητή Παθολογίας Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννη Ιωαννίδη, σηματοδοτεί η άτακτη κυβερνητική υποχώρηση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.


Περιοριστικά μέτρα που, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, όχι απλώς δεν μείωσαν τα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά γέμισαν ασφυκτικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), φτάνοντας χθες σε αριθμούς-ρεκόρ, με 3.465 νέα περιστατικά και 630 διασωληνωμένους. 

Το «παραμύθι» για το Μεταναστευτικό: Τι δείχνει η ανάλυση των στοιχείων

Αλαλούμ στην κυβέρνηση και στον Δήμο Αθηναίων! Διαφορετικά στοιχεία δίνουν στη Βουλή


Η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την μπάλα στο μεταναστευτικό, κάτι που προκύπτει και από τα στοιχεία που η ίδια δίνει.
 
Από τον Γιάννη Παγώνη

Σκοπός της είναι να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που όλοι οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, βιώνουν, αλλά ταυτόχρονα είναι και ασυνεπής με τα στοιχεία που δίνει. Δεν αντιμετωπίζει το λαθρομεταναστευτικό, αλλά «διαχειρίζεται» το πρόβλημα με συνεχείς μετακινήσεις πληθυσμών από μέρος σε μέρος και από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Κατά τα λοιπά, όλοι εδώ μένουν.

Ο Νότης Μηταράκης απάντησε στις 5 Μαρτίου 2021 στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «Αποτύπωση της συνολικής κατάστασης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην περιφέρεια Α΄ Αθηνών».