MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Αν τολμούσαμε να χρεοκοπήσουμε

«Θυμηθείτε και προετοιμαστείτε: Όταν στύβεις μία λεμονόκουπα έως ότου δεν έχει πια καθόλου χυμό, την πετάς στα σκουπίδια«.

Άποψη 

Δεν είναι καλό να επαναλαμβάνεσαι, αλλά μερικές φορές πρέπει. Είμαστε μία από τις πλέον εγωιστικές γενιές που έχουν περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Πιθανόν λόγω αυτού ακριβώς του εγωισμού και της βρώμικης ιδιοτέλειας μας, έχουμε «εκθρέψει» τη διαφθορά σε ολόκληρο το δημόσιο βίο. Επί πλέον, επιλέγαμε συνεχώς ανίκανες, προδοτικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η πατρίδα μας στην καταστροφή. 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Όπως είπαμε και σε άλλο σημείο, το νομικό πρόσωπο του κράτους είναι στην ουσία μια Ανώνυμη Εταιρία και όπως σε κάθε ΑΕ, δεν έχει σημασία για τη διοίκησή της ο αριθμός των ανθρώπων - μετόχων της, αλλά το μέγεθος της κεφαλαιουχικής μερίδας του καθενός. Δηλαδή το μέγεθος του πλούτου που διαθέτει ο κάθε πολίτης - μέτοχος. Μπορεί ένας και μόνο μέτοχος ή μια μικρή μειοψηφία μετόχων να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών. 

Αντιμνημονιακή ανταρσία και συνταγματική αναθεώρηση

Στη Ρώμη δόθηκε ο χρησμός,
έγιν’ εκεί η μοιρασιά.
Κ. Καβάφης

Μας έχουν απασχολήσει επανειλημμένα οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί αγώνες και έχουμε προσπαθήσει να καταγράφουμε τακτικά, ύστερα από συζητήσεις που αφορούν τον κύκλο σύνταξης αλλά και ύστερα από εκδηλώσεις, σχετικές σκέψεις και απόψεις για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε, μάλιστα, ότι παρά την ιδιαίτερη επιμονή, που έχουμε δείξει, υπάρχουν αρκετές ακόμα διαστάσεις, τις οποίες μπορούμε να αναδείξουμε, αλλά το βασικότερο να κατανοήσουμε. Η επιλογή μας αυτή έχει να κάνει με την πεποίθηση, ότι σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ιδιαίτερα επιτακτική η ανάγκη, όχι απλά να προσεγγίσουμε επιφανειακά την ουσία των πραγμάτων που συνεχίζουν να εξελίσσονται, αλλά να συμβάλλουμε ώστε να φωτιστούν ορισμένες «σκιές», ή αλλιώς κάποιες «λεπτομέρειες» που αφήνονται από τους τεχνικούς κάθε εξουσίας να παραμερίζονται από κάθε είδους μερικότητα. 

James Files: «Σκότωσα τον Τ.Κένεντι με εντολή της Μαφίας σε συνεργασία με την CIA» - Η απαγορευμένη συνέντευξη

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ήταν ο James Files ο δολοφόνος της Μαφίας ο άνθρωπος που σκότωσε τον Τζον Κένεντι κατόπιν εντολών της CIA; Ο ίδιος πάντως το ομολόγησε σε συνέντευξη που έδωσε στον ιδιωτικό ερευνητή Joe West ο οποίος και απεβίωσε μυστηριωδώς το 1993!

Ο δολοφόνος της Μαφίας ενέπλεξε άμεσα τα αφεντικά του ότι είχαν συνεννοηθεί με την CIA για το κτύπημα αυτό. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αυτός που έδωσε την χαριστική βολή στον Αμερικανό πρόεδρο.