MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ξανά στο Μπάτλερ ο Ν.Τραμπ 3 μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας: «Εδώ προσπάθησαν να μας φιμώσουν»

Είχε στο πλευρό του και τον Ε.Μασκ
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας στον πλευρό του και τον Ε.Μασκ επέστρεψε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του «Butler Farm Show» στην Πενσυλβάνια για να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση που διακόπηκε πριν πριν από 12 εβδομάδες όταν ο πρώην πρόεδρος δέχθηκε μια σφαίρα που τον χτύπησε «ξυστά» στο αυτί από τον Τόμας Κρουκς που επιχείρησε να τον δολοφονήσει ανοίγοντας πυρ από την κορυφή ενός κοντινού κτιρίου.
 

Γιατί η Κίνα ξεφορτώνεται αμερικανικό χρέος πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ – Σε χαμηλό 12ετίας η κατοχή ομολόγων τον Ιούνιο

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της αποδολαριοποίησης, χρησιμοποιώντας το γιουάν και τα τοπικά νομίσματα σε συναλλαγές με άλλες χώρες, ενώ πουλά ομόλογα, συσσωρεύει επίσης μαζικά χρυσό στα συναλλαγματικά αποθέματά της
 
Η Κίνα, κορυφαίο μέλος της ομάδας των BRICS, έχει ξεφορτωθεί πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογά των ΗΠΑ από τις αρχές του 2024, πρόκειται για χαμηλό 12 ετών όσον αφορά την έκθεση της δεύτερης οικονομίας στον κόσμο στο αμερικανικό χρέος.