MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Αύγουστος 2018. Ο Μήνας της Κρίσης

Του Διονύση Χιόνη 

Eννέα μήνες πρίν τον Αύγουστο του 2018 και ακόμα συζητάμε. Ο επόμενος Αύγουστος είναι ο μήνας της κρίσης. Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ‘βοήθειας’ και θα πρέπει η ελληνική οικονομία να κατορθώνει να καλύπτει μόνη της τις απαιτήσεις του χρέους. Με άλλα λόγια τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από τις εκδόσεις των ομολόγων, των εντόκων γραμματείων του ελληνικού δημοσίου και μέρος του δημοσιονομικού πλεονάσματος να μπορεί να χρηματοδοτεί τα τοκοχρεολύσια. 

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ

Η δημιουργία του σύγχρονου χρήματος ex nihilo (από το τίποτα) είναι τόσο απλή, που το λαϊκό μυαλό την απωθεί, δεν αποδέχεται κάτι τόσο απλό και πιστεύει ότι είναι συνομωσιολόγος αυτός που το εξηγεί.

Δοκιμάστε το με έναν πολύ δικό σας άνθρωπο και θα δείτε πως αν και συμφωνεί, για να μην σας χαλάσει το χατήρι, εντούτοις στο βλέμμα του θα αγωνιά για το τι σας συμβαίνει. 

Πρώτη φορά πάνω από τα 7.000 δολάρια η αξία του Bitcoin

Η αξία του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 7.000 δολάρια την Πέμπτη, μετά από έναν επταπλασιασμό της αξίας του από τις αρχές του έτους.

Γενικότερα, το ψηφιακό νόμισμα έχει σημειώσει πολύ μεγάλη άνοδο μέσα στους τελευταίους μήνες, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπερδιπλασιάσει την αξία του. Την Πέμπτη έφτασε τα 7.066,44 δολάρια στο ανταλλακτήριο Bitstamp, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο. 

Α.Κάντας: «Δεν ήθελα την αγορά των Leopard 2 - Mου έδωσαν 800.00 μετρητά για να συμφωνήσω»

Μια ομολογία σοκ έκανε σε συνέντευξή του στην γερμανική Süddeutsche Zeitung ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης μεταξύ 1997 και 2002 Αντώνης Κάντας ο οποίος δήλωσε ότι όταν αρνήθηκε την χρησιμότητα της αγοράς των γερμανικών Leopard 2 τότε την επόμενη ημέρα ήρθε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann και του άφησε μια τσάντα με 800.000 ευρώ μετρητά!