MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

To «Άλλοθι» των Self Tests -Εμβόλια σε μια Ελλάδα χωρίς Επιδημιολογική/Γονιδιακή Επιτήρηση

-H διασπορά του Ιού SARS-CoV-2 και η νόσος που προκαλεί Covid-19 σε έξαρση 

-Τι συμβαίνει με τα μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα, το δημόσιο σύστημα υγείας και την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η χαλάρωση σταδιακά των επί 6 μήνες διαφορετικών τύπων Lockdown 
 
-Η αλήθεια για τις μεταλλάξεις, τα εμβολιαστικά προγράμματα και την φαρμακοεπαγρύπνηση 
 
-Τα tests, τα self tests , τα στοιχεία που προβληματίζουν , η πραγματικότητα για τις βάσεις δεδομένων και τα προβλεπτικά μοντέλα 
 
-Οι προοπτικές και η εικόνα που διαμορφώνεται για την επόμενη περίοδο 
 
-Στο στούντιο των « Αντιθέσεων», ο Απόστολος Βανταράκης 
 
Καθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών 
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων 
 

Το ΝΑΤΟ έδωσε την "σκυτάλη" της Ασίας στον Ερντογάν: Ο ρόλος της Τουρκίας και ο παντουρκισμός

Την πρώτη μέρα του 2021, η βορειοατλαντική συμμαχία μεταβίβασε στην Τουρκία τη διοίκηση της Κοινής Ομάδας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) του ΝΑΤΟ.

Στις 30 Μαρτίου το ΝΑΤΟ παρέδωσε την τρέχουσα αποστολή του στο Αφγανιστάν στον Τούρκο Στρατηγό Σελτσούκ Γιουρτσίζογλου.

Σε τηλεφωνική συνομιλία την 1η Απριλίου ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ συζήτησαν μεταξύ άλλων τον ρόλο της Τουρκίας στην ηγεσία της αποστολής υποστήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντόνι Μπλίκεν, ενώ και οι δύο παρευρέθηκαν στη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών και γραμματέων του ΝΑΤΟ στις 23-24 Μαρτίου.

Στον αέρα το Ταμείο Ανάκαμψης – Στα χέρια Γερμανών δικαστών και πάλι η ΕΕ

Η χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη. Η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, ενδέχεται να καθορίσει το μέλλον του Ταμείου. Γιατί η συμφωνία των ηγετών του Ιουλίου 2020, βασίστηκε σε διασταλτική ερμηνεία των συνθηκών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως είναι ένωση κρατών και οι Συνθήκες δεν περιέχουν ρήτρα αλληλεγγύης.


Παρουσιάστηκε χθες από την κυβέρνηση το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0”, που αφορά κοινοτικές επιχορηγήσεις 22 δισ. Τα αντίστοιχα δισ. της Ιταλίας είναι 82, της Ισπανίας 77, της Γαλλίας 39, της Πολωνίας 38, της Γερμανίας 29 κλπ. Ωστόσο, η χρηματοδότηση των 750 δισ. του Ταμείου, δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η ομόφωνη κύρωση της Απόφασης για αύξηση των Ιδίων Πόρων της Ένωσης (άρθρο μας 24/06/2020), από τα κοινοβούλια των 27 κρατών-μελών. Μέχρι σήμερα, μόνο 16 από τα 27 κράτη-μέλη έχουν επικυρώσει την Απόφαση.

Οι «Ευρωπαίοι»

Ενωμένη Ευρώπη δεν υπάρχει, αφού κυριολεκτικά επικρατεί κομφούζιο – ενώ η ΕΕ δεν είναι ικανή να ανταπεξέλθει με καμία κρίση, όπως με την κρίση χρέους του 2010 που δολοφόνησε την Κύπρο και την Ελλάδα, επίσης την Ιταλία και την Ισπανία, με τη μεταναστευτική κρίση του 2015 που διέλυσε τη Σουηδία και όχι μόνο, καθώς επίσης με τη σημερινή της πανδημίας.


Επικαιρότητα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα πως η χώρα μας θα αγοράζει μόνο τα εμβόλια που προσφέρει η ΕΕ – οπότε, ακόμη και αν αυξηθούν τα κρούσματα ή οι θάνατοι, δεν πρόκειται να «προδώσει» την υπόσχεση του. Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως εάν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της ΕΕ, θα ήταν η τελευταία χώρα της Ευρώπης που θα κατάφερνε να αγοράσει εμβόλια, ενώ θα τα πλήρωνε πανάκριβα – με μία ηττοπάθεια και με μία έλλειψη αυτοπεποίθησης που σπάνια συναντάει κανείς.