MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ανεπιθύμητος ο Παυλόπουλος στην Ομογένεια της Μελβούρνης

Αυτό το μήνυμα δίνουν οι οργανώσεις της παροικίας στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε όσους Έλληνες βουλευτές στηρίζουν τη Συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ 

Εκπρόσωποι φορέων της ομογένειας στη Μελβούρνη στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης 

«Κ. Παυλόπουλε είστε ανεπιθύμητος στους φορείς της ομογένειας της Μελβούρνης και αν επισκεφτείτε τη Μελβούρνη δεν πρόκειται να σας υποδεχθούμε». Αυτό είναι εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που θα περιέχει επιστολή-διαμαρτυρία την οποία θα στείλει η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επιστολή που θα προσυπογράψουν φορείς της παροικίας. 

Γιατί πανηγυρίζετε και γιατί φωνάζετε: Είσαστε όλοι υπεύθυνοι για την τραγωδία της οικονομίας

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Μετά την απόφαση του Eurogroup για το τέλος των Μνημονίων και τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ακολούθησαν πανηγυρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης, θριαμβευτικές δηλώσεις των δανειστών και των Ευρωπαίων εταίρων, που για οκτώ χρόνια ήταν δυνάστες, και διαμαρτυρίες από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Αξία Εντός μας

Για να αναπτυχθεί πραγματικά η οικονομία της πατρίδας μας πρέπει όλοι οι Έλληνες που ζουν μέσα και έξω από τη χώρα να ενωθούν και πάλι. Πρέπει να αποκτήσουν ξανά εθνική συνείδηση. Και φυσικά, πρέπει να εργαστούν στην υπηρεσία της Ελλάδας και μόνο της Ελλάδας. Έως τότε, οι Έλληνες θα αποτελούν τους νέους σκλάβους των άλλων Ευρωπαίων.

Άποψη

– του Γεωργίου Μιχαήλ* 

Όταν κάποιος είναι νέος έχει το σθένος να πηγαίνει όπου θέλει από μόνος του. Όταν όμως γεράσει κάποιος άλλος τον πηγαίνει εκεί που δεν θέλει να πάει. Σαν μια «γερασμένη γυναίκα» η Ελλάδα σέρνεται από ηγέτες με μισή καρδιά εκεί που ο λαός της δεν θέλει να πηγαίνει.