MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Διπλή «φάπα» στον Ερντογάν: Η βουλή της Λιβύης ακύρωσε το μνημόνιο με την Τουρκία -Αντίποινα Αλ Σίσι κατά Άγκυρας στο ΝΑΤΟ

Την ματαίωση της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύηςκαι της Τουρκικής Κυβέρνησης υπερψήφισε σήμερα η λιβυκή βουλή, σύμφωνα με αναφορές διεθνών ΜΜΕ.

Η λιβυκή βουλή των αντιπροσώπων που ελέγχεται από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ψήφισε το Σάββατο την ακύρωση της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη και της Τουρκίας, μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya.

Η ματαίωση της συμφωνίας ψηφίστηκε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του λιβυκού κοινοβουλίου.

Ισλανδία, ο άλλος δρόμος

Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της, σκύβοντας πειθήνια το κεφάλι ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της.

Ιστορία

Ενώ η Ελλάδα υπέκυψε τελικά στη δικτατορία των αγορών το 2010, το 2012, το 2015 και σήμερα, οι εθνοκτόνες κυβερνήσεις της καλύτερα, απογοητεύοντας όλους τους Ευρωπαίους με την ήττα της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε, η Ισλανδία αντιστάθηκε με επιτυχία, παρά τα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα της – αρνούμενη να αναλάβει τα χρέη των τραπεζών της, τα οποία ήταν δεκαπλάσια του ΑΕΠ, αν και είχε απέναντι της πανίσχυρα κράτη (Βρετανία, Ολλανδία, Ευρωζώνη), κυρίως όμως το χρηματοπιστωτικό καρτέλ, το οποίο ήθελε να κοινωνικοποιήσει τις ζημίες του (άρθρο).

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΥΦΑΛΟKΡΗΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΟΖ! Ντοκουμέντα που ανατρέπουν τα πάντα

του Κωστή Αλεξίου

Και όμως! Η Ελλάδα έχει ορίσει εγκαίρως Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και έχει μάλιστα καταθέσει τα όρια τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)! Κάτι που αποκρύπτεται εντελώς από τον ελληνικό λαό, ίσως για να αποδεχθεί ευκολότερα μελλοντικούς επώδυνους συμβιβασμούς (βλέπε Χάγη), αλλά πολύ πιθανόν να αποκρύπτεται στις πλήρεις του διαστάσεις και από τον ίδιο τον Ερντογάν, τον οποίο διπρόσωποι επιτελείς και σύμβουλοι σπρώχνουν ξαφνικά σε Κρίση με την Ελλάδα, ώστε να απαλλαγούν το γρηγορότερο από αυτόν, εκτελώντας εντολές των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών του Τούρκου Προέδρου, βάζοντάς τον τελικά να παίξει ο ίδιος το σενάριο της Επιχείρησης «Βαριοπούλα» και «Suga» (δείτε εδώ και εδώ)…