MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Πώς η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να εγκαταλείψει το πετροδόλαρο πριν από την κατάρρευσή του

Οι αλλαγές στα συναλλαγματικά αποθέματα και η αποδολαριοποίηση, ο ρόλος των BRICS στο νέο οικονομικό περιβάλλον 
 
Η αξία των χρημάτων τα οποία χρησιμοποιούμε για αγορές, πωλήσεις και αποταμίευση σε καθημερινή βάση δεν έχει θεμέλια σε κάποια σταθερή βάση, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε γεωπολιτικές αναταράξεις και νομισματικούς πολέμους.
 
Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση των περιουσιακών μας στοιχείων κάθε είδους από τότε το ίδιο το χρήμα κατέστη εμπόρευμα.
 
Η αξία των παγκόσμιων συναλλαγματικών αποθεμάτων και των νομισμάτων εξαρτάται από την ισχύ και την σχετική απόδοση του δολαρίου ΗΠΑ η οποία βασίζεται (;) σε ένα θηριώδες χρέος άνω των 30 τρισ. δολαρίων για το 2023 αλλά κυρίως στην εμπιστοσύνη που ακόμη επιδεικνύουν σε αυτό οι υπόλοιπες χώρες εξαιτίας της (φθίνουσας πλέον …) γεωπολιτικής ισχύος των ΗΠΑ αλλά και ενός ολοένα και πιο ρευστού νομισματικού συστήματος.
 

Αποκαθήλωση δολαρίου: Η Ρωσία στηρίζεται στο κινεζικό yuan και ανατρέπει τις παγκόσμιες νομισματικές ισορροπίες

Η Ρωσία έχει επίσης απαγορεύσει την χρήση του δολαρίου ΗΠΑ, και στράφηκε προς το κινεζικό yuan ως εναλλακτική λύση, παρότι είναι αμφίβολη αυτή η ανατροπή για τους ειδικούς 
 
Η Ρωσία μειώνει περαιτέρω την εξάρτησή της από το δολάριο ΗΠΑ και συναλλάσσεται με κινεζικό yuan, σε μια απάντηση στον περιορισμό των οικονομικών της δραστηριοτήτων της λόγω των οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 από τα δυτικά χρηματοπιστωτικά δίκτυα των κρατών συμμάχων των ΗΠΑ.
 

ΤΕΜΠΗ :ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ "ΣΦΑΓΗΣ" - Η πρώτη ανάλυση και οι συνέπειες της εκατόμβης των θυμάτων

Στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους για την μεγάλη τραγωδία της φονικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στην κοιλάδα των Τεμπών :

1) Χρήστος Ρετσινάς
Πρώην Διευθυντής Ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ

2) Μιχάλης  Ψύλος
Δημοσιογράφος - Αρθογράφος - Naytemporiki.gr και tv
 
3) Κώστας Γενηδούνιας
Πρόεδρος Σωματείου Μηχανοδηγών  της Hellenic Train Α.Ε.
 

Ιάπωνας γιατρός σοκάρει: Ρεκόρ 30ετίας οι θάνατοι εμβολιασμένων για Covid! – Παγκόσμιο πρόβλημα οι παρενέργειες

Σύμφωνα με το δρ. Fukushima, η έκταση των παρενεργειών για την υγεία που προκαλούνται από τα εμβόλια mRNA, τελικά έβαλε σε κίνδυνο δισεκατομμύρια αθώους ανθρώπους – Χαρακτηρίζει «ωρολογιακές βόμβες» τους εμβολιασμένους
 
Ο εξέχων Ιάπωνας επιστήμονας Δρ. Masanori Fukushima προειδοποίησε ότι οι βλάβες που προκαλούνται από τα εμβόλια mRNA του κορωνοϊού COVID-19, αποτελούν πλέον ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα, διαστάσεων «πανδημίας», ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει αυτούς που προκλήθηκαν από όλα τα άλλα εμβόλια τα τελευταία 30 χρόνια .
 

Χημικά και βία από τα ΜΑΤ - Διαλύουν τη συγκέντρωση οργής και πένθους

( John.k - Η κατοχική κυβέρνηση εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά τον κατοχικό στρατό , τα ΜΑΤ δηλαδή,  προκειμένου να καταστείλει την διαμαρτυρία των Ελλήνων  για το «ατύχημα»  των τραίνων που συνέβη  στα Τέμπη. Στην πραγματικότητα δεν ήταν «ατύχημα» αλλά προδιαγεγραμμένο έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων. Υπήρχαν εκατοντάδες προειδοποιήσεις αλλά οι κυβερνήσεις προτίμησαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των πατρόνων τους εναντίον του Ελληνικού λαού … )
 
Κρεσέντο βίας από δυνάμεις της αστυνομίας που αμαύρωσαν την ειρηνική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Μικροένταση και στη Θεσσαλονίκη • Προς το τέλος οδεύουν οι έρευνες στα συντρίμμια • Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 54 θύματα απ' τα 57 που έχουν ανακοινωθεί •Συνεχής ενημέρωση.
  • Με χημικά διέλυσαν την βραδινή σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Μικροένταση και στη Θεσσαλονίκη.
  • Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 54 θύματα απ' τα 57 που έχουν ανακοινωθεί, ενώ οδεύουν προς το τέλος οι έρευνες της Πυροσβεστικής στο σημείο της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.
  • Συγκροτήθηκε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Αντιδράσεις απ' την αντιπολίτευση
  • Νέα 48ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους το Σαββατοκύριακο
  • Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά τις συμβάσεις για τα τρένα
  • 31 είναι συνολικά οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε συμβατικές κλίνες και 7 πιο σοβαρά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.