MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Τα λάφυρα των οικονομικών πολέμων

Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία είναι σήμερα στο στόχαστρο των «επενδυτών», οι οποίοι κερδίζουν τεράστια ποσά με τα στοιχήματα τους, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι θα συμβεί – ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων μάλλον έχει πλήρη άγνοια της λεηλασίας που διενεργείται.

Ανάλυση 

Στην ανάλυση μας «Το καρτέλ, το δολάριο και ο στρατός» (πηγή) έχουμε δώσει μία εικόνα, σχετικά με τον τρόπο που οι Η.Π.Α. χρησιμοποιούν τα οικονομικά τους όπλα διεθνώς – κάτι που είναι δύσκολα κατανοητό σε αυτούς που δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς επίσης του δυτικού συστήματος του χρέους, από το οποίο προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν κυρίως οι χώρες των BRICS (αν και τόσο η Βραζιλία, όσο και η Νότιος Αφρική έχουν ήδη καταθέσει τα όπλα – η πρώτη στα πλαίσια της ανακατάληψης της Λατινικής Αμερικής από τις Η.Π.Α., ενώ η δεύτερη λόγω των τεράστιων οικονομικών της προβλημάτων που συνηθίζονται σε κράτη που έχει εισβάλλει κάποτε το ΔΝΤ). 

Η δυτική πολεμική υστερία

Η προπαγάνδα σε σχέση με Συρία, η οποία οργανώνεται με τη βοήθεια των ΜΚΟ ή των «λευκών κρανών» από τη Δύση που θέλει πόλεμο και μάλλον θα τον έχει, είναι σχεδόν τέλεια – οπότε λογικά ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ αναφέρθηκε σε μεθόδους Γκέμπελς.

Επικαιρότητα 

Όπως σε όλους τους λαούς υπάρχουν σωστοί και μη σωστοί, καλοί και κακοί άνθρωποι, έτσι και στη Γερμανία – όπου όταν την κατηγορούμε για την ύπουλη συμπεριφορά της από το ξεκίνημα της Ευρωζώνης, καθώς επίσης για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, εννοούμε πάντοτε τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι τους Πολίτες της (άλλωστε οι δικές μας κυβερνήσεις δεν είναι καλύτερες). 

"ΚΑΘΑΡΗ" ΕΞΟΔΟΣ; ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Η "καθαρή" έξοδος Τσίπρα δεν θα έχει λέει νέο μνημόνιο ή πιστοληπτική γραμμή, αλλά ενισχυμένη επιτήρηση. Ωραίο δεν ακούγεται;

Ο κ. Τσίπρας ζημίωσε ασύλληπτα δισεκατομμύρια τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 (σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους των ίδιων των εταίρων του – θεσμών, όπως αρέσκεται να τους αποκαλεί) με τον οικονομικά ψευδοτσαμπουκά που πήγε να «πουλήσει» στην Ευρωζώνη.

Συρία Ώρα Μηδέν – Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου

Λεπτές ισορροπίες τρόμου και ένας ολόκληρος πλανήτης που περιμένει με κομμένη την ανάσα. Θα πατήσει τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ το… κουμπί στη Συρία, δίνοντας το έναυσμα στις σειρήνες πολέμου να ηχήσουν σε όλο τον κόσμο, καθώς θα ακολουθήσει ντόμινο τρομακτικών εξελίξεων;

Ή Πούτιν και Τραμπ θα συνεχίσουν να παίζουν τους νταήδες στο δρόμο όπως τους κατηγόρησε η Άγκυρα; – Σε θέση μάχης οι δυο πλευρές, «δεν φοβόμαστε κανέναν», διαμηνύουν – Σκηνικό γενικευμένης σύρραξης, με άγνωστες επιπτώσεις στην περιοχή – Τύμπανα πολέμου και από Βρετανία, Γαλλία, Ισραήλ

Η Δύση θέλει πόλεμο

Η Μέση Ανατολή έχει μεταβληθεί σε μία πυριτιδαποθήκη, όπου όλοι παίζουν με τα σπίρτα αδιαφορώντας για τις συνέπειες – ενώ η Ελλάδα δεν θα μείνει εκτός, ειδικά μετά τη μεταφορά των αμερικανικών βάσεων από την Τουρκία στα εδάφη της.

Άποψη

Κάθε φορά που ο Συριακός στρατός είναι στα πρόθυρα να καταλάβει ολοκληρωτικά έναν θύλακα των αντιπάλων του, των Ισλαμιστών, γίνεται αναφορά σε μία επίθεση με δηλητηριώδη αέρια – όπου σχεδόν αποκλειστικά σκοτώνεται παραδόξως άμαχος πληθυσμός, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Κάθε φορά βρίσκονται πρώτα επί τόπου τα τηλεοπτικά συνεργεία των ομάδων της αντιπολίτευσης – των Ισλαμιστών δηλαδή που προβάλουν δραματικές εικόνες, οι οποίες λίγο αργότερα εμφανίζονται μέσω του You Tube σε ολόκληρο τον πλανήτη.