MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Μπουρλότο Φλωρίδη στη δημοσιογραφία (και τη Δικαιοσύνη)

Επικίνδυνες ρυθμίσεις για περαιτέρω φίμωση του Τύπου προωθεί ο υπουργός
 
Δυστοπική και καφκική οσμή έχει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ανέβηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ στη δημόσια διαβούλευση και φέρνει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αφού, με πρόσχημα την επιτάχυνση των διαδικασιών -που είναι πράγματι αργές στη χώρα μας-, γίνονται σοβαρές εκπτώσεις σε θεμελιώδεις αρχές, δηλαδή στο κράτος δικαίου. Σκωπτικά αντιμετωπίζεται, ωστόσο, από σειρά νομικών πηγών με τις οποίες επικοινώνησε η «δημοκρατία» και το αν θα επέλθει τελικά κάποια επιτάχυνση με τις νέες ρυθμίσεις.
 

Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Ο Χένρι Κίσινγκερ “είχε στα χέρια του” το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Μεταξύ τους και τα θύματα της Χούντας και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
 
Tο βέβαιο είναι πως ο Χένρι Κίσινγκερ, υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που έβαλαν το χεράκι τους στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ιστορίας του 20ου αιώνα.
 
Από εκεί και πέρα, οι ιστορικοί αδυνατούν να καταλήξουν στο αν ήταν άγγελος ή διάβολος.
 
Aν δηλαδή, οι προθέσεις του Αμερικανού διπλωμάτη που πέθανε την Πέμπτη 30/11 σε ηλικία 100 χρόνων ήταν ευγενείς, αλλά υπηρέτησε τις ανάγκες ενός συστήματος εξουσίας ή αν εκείνος ήταν το σύστημα.