MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ : TO ΟΡΙΟ ΤΗΣ «ΦΙΛΙΑΣ» ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι απειλές του Λευκού Οίκου και το δίλημμα του «σουλτάνου» ενώπιον των συμπληγάδων της Μόσχας και της Ουάσινγκτον

Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, χθες το απόγευμα, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε την εξής δήλωση: «Η υπόθεση των S-400 έχει τελειώσει. Το πρώτο μέρος του Ιουλίου θα έλθουν στην Τουρκία». Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι στη σύνοδο του G20 στην Ιαπωνία θα συζητήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το θέμα των «κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας». Συγκεκριμένα, είπε: «Θα ρωτήσω τον Τραμπ: “Θεωρείτε σωστή την επιβολή κυρώσεων;” Πιστεύω ότι θα απαντήσει: “Οχι, δεν τη θεωρώ σωστή”».

Θα μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε

Υπάρχουν ακόμη πολιτικά κόμματα που θεωρούν τους Πολίτες εντελώς ηλιθίους – αφού υπόσχονται ανάπτυξη 4% και άνοδο των μισθών 4%, χωρίς καν να αναφέρουν τον τρόπο, με τον οποίο θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Η ανοησία τους δε φτάνει σε τέτοιο σημείο που υπόσχονται μειώσεις φόρων, ισχυριζόμενοι πως δεν θα το κάνουν μονομερώς, αλλά σε συμφωνία με τους δανειστές! Πότε αλήθεια στην ιστορία συμφώνησαν οι δανειστές σε κάτι τέτοιο; Είναι τόσο ανόητοι, ώστε να μην υφαρπάξουν ότι βρουν σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά να θελήσουν να μας βοηθήσουν; Δεν είναι προφανές πως ο στόχος των μέτρων που μας επιβάλλουν δεν είναι να πάρουν πίσω τα χρήματα τους, αλλά να μας ληστέψουν;