MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Ελλάδα πεθαίνει: Μειώθηκε κατά 6% ο πληθυσμός της το 2015!

Eνα δημογραφικό θρίλερ βιώνει η Ελλάδα, τα στοιχεία του οποίου συγκροτουν ένα ανησυχητικό μέλλον για την χώρα και την επιβίωσή της! 

Το τρομακτικό αυτό σκηνικό θρίλερ συνθέτουν τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν μόνο το 2015: 

– Ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 6%
– Ο δείκτης γονιμότητας βρίσκεται στο 1,3
-Η βρεφική θνησιμότητα αυξάνεται ακόμα
– Η μετανάστευση των νέων αυξάνεται 

Η απειλή σύγκρουσης Η.Π.Α. και Κίνας

Στην κορεατική χερσόνησο οδηγούνται δύο τραίνα στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, το ένα εναντίον του άλλου, χωρίς να υπάρχει κόκκινο σήμα – γεγονός που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος παγκοσμίως, όσον αφορά την ειρήνη στον πλανήτη.

Άρθρο

Το συνταγματικό δικαστήριο της Ν. Κορέας καθαίρεσε την πρόεδρο Park, με την αιτιολογία πως δεν έκανε το καθήκον της, όσον αφορά την προστασία του Έθνους – κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, ενώ ακολούθησαν διαδηλώσεις εκ μέρους των οπαδών της, όπου δύο άνθρωποι μαχαιρώθηκαν.

Το «βρώμικο παιγνίδι» μέχρι να αδειάσουν τα ταμεία της Ελλάδας παίζουν οι δανειστές

«Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης». Αυτό απαντούν αρμοδίως στελέχη του ΔΝΤ όταν ερωτούνται για το εάν υπάρχει μια ημερομηνία που να αποτελεί το καταληκτικό ορόσημο της δεύτερης αξιολόγησης. 

Αυτή η απάντηση σε συνδυασμό με την προχθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία» δείχνει πως το χρόνο της τελικής συμφωνίας για την αξιολόγηση θα τον καθορίσει η ταμειακή κατάσταση του Ελληνικού Δημοσίου.

Το δολάριο ως πηγή ρευστότητας

Η αλλαγή πολιτικής που εγκαινίασε ο κ. Trump, ο οικονομικός εθνικισμός, θα επιταχύνει τις εξελίξεις, ενώ θα έχει σημαντικότατες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη – ειδικά για το δυτικό σύστημα του χρέους, το οποίο φτάνει στο τέλος του.

Ανάλυση

Στα τέλη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου το μερίδιο των Η.Π.Α. στο ΑΕΠ του πλανήτη ήταν της τάξης του 30% – έχοντας έκτοτε μειωθεί στο 18%. Την ίδια χρονική περίοδο το ΑΕΠ της Κίνας τετραπλασιάσθηκε στο 16% (γράφημα), με τις αναδυόμενες αγορές να αντιπροσωπεύουν σήμερα το 60%, από 40% τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια – μία τάση που θα συνεχισθεί, μεταξύ άλλων λόγω της υπερχρέωσης των ανεπτυγμένων οικονομιών που επιβραδύνει την ανάπτυξη.