MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Μια οικονομική κρίση είναι εδώ! Οι τράπεζες των ΗΠΑ κλείνουν εκατοντάδες υποκαταστήματα και απολύουν χιλιάδες εργαζομένους

Ξέρω ότι συμβαίνουν πολλά στον κόσμο αυτήν την στιγμή, αλλά έπρεπε απλώς να γράψω για το τι συμβαίνει στις τράπεζές μας. Τα υψηλά επιτόκια και το χάος στον κλάδο των ακινήτων συνδυάζονται για να ασκήσουν τεράστια πίεση στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά μας. Ως αποτέλεσμα, οι τράπεζες σφίγγουν πολύ τα χρήματά τους, κλείνουν εκατοντάδες υποκαταστήματα και απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους. Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης από το 2008 και το 2009, και αναμένω πλήρως οι συνθήκες να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών του Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου»; Δρ Δημ. Σταθακόπουλος

Γράφει ο
Δρ Δημ. Σταθακόπουλος 
 
Α’ και Β’ Παγκόσμιοι Πόλεμοι
Προ των πυλών ο Γ’ ;
 
28.10.1922 – 28.10.2023, 101 χρόνια από την πορεία του Μουσολίνι στη Ρώμη


28.10.1940 – 28.10.2023, 83 χρόνια από την επίθεσή του στην Ελλάδα
 
    Ήταν 28 Ιουλίου 1914 όταν ξέσπασε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, συμπαρασύροντας περισσότερα από 100 διαφορετικά έθνη. Γνωστός στην ιστοριογραφία και την προφορική παράδοση, ως Μεγάλος Πόλεμος, έγινε μεταξύ των Κεντρικών Δυνάμεων της Γερμανίας, της Αυστροουγγαρίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Βουλγαρίας, εναντίον των δυνάμεων της Αντάντ, ή Ενωμένων Δυνάμεων, που αποτελούνταν κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρωσία, και την Ιαπωνία. Αν και οι λόγοι που οδήγησαν στον πόλεμο είναι πολλοί και ποικίλοι, τα παιδιά μας στην επίσημη εκπαίδευση διδάσκονται τέσσερις σημαντικούς συν την αφορμή του: 
 

Για πρώτη φορά στην ιστορία κατηγορούνται βουλευτές ενός κόμματος από την Δικαιοσύνη ότι: «Δεν είπαν την αλήθεια στον ελληνικό λαό»

( John_k - Η "Δικαιοσύνη" κοροϊδεύει τους Έλληνες. Λειτουργεί υπό τις εντολές που της δίνει το κυβερνών κόμμα )

Τι λέει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο έγγραφό της για τους Σπαρτιάτες - Όλα κινήθηκαν μετά τις δηλώσεις του Β.Στίγκα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κατηγορούνται βουλευτές ενός κόμματος από την Δικαιοσύνη δεν είπαν την αλήθεια στον ελληνικό λαό καταφέρνοντας έτσι να εκλεγούν «εξαπατώντας τους εκλογείς».
 
Αιτήματα για άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» διαβιβάζει στη Βουλή μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να προσέλθουν και να καταθέσουν ενώπιον της, με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων.