MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Η Viva Wallet εμπλέκεται με την πορνογραφική Sirina - Χάος στα οικονομικά της εταιρείας, σαθρό το deal με JP Morgan

Η J P Morgan θεωρεί ότι περίπου εξαπατήθηκε… οπότε η ψήφος εμπιστοσύνης της J P Morgan στην Ελλάδα που είχε αναφέρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός μάλλον ήταν ψήφος εξαπάτησης… 
 
Mε τη γνωστή ελληνική πορνογραφική εταιρεία Sirina Entertainment εμπλέκει τη Viva Wallet του Χάρη Καρώνη δημοσίευμα της New York Post.
 
Στα δε οικονομικά της εταιρείας, όπως επισημαίνουν πηγές, επικρατεί χάος, με αποτέλεσμα την έντονη δυσαρέσκεια της αμερικανικής J P Morgan, που ήρθε στην Ελλάδα, έδωσε τεράστια κεφάλαια και μετά από μήνες ελέγχων και αξιολόγησης της πραγματικότητας… βλέπει πως το deal εξελίσσεται σε φιάσκο.
 

Για συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στα Χανιά μαθαίνουμε από Τουρκία

Από Τουρκία ενημερωνόμαστε πλέον για όλα, ακόμη και για τις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Από εκεί μάθαμε για τη συνάντηση Μπλίνκεν-Μητσοτάκη στα Χανιά.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι δεν αποκλείεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό εξωτερικών κ. Μπλίνκεν στα Χανιά.
 
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ξεκινά σήμερα νέα περιοδεία στη Μέση Ανατολή, για να προσπαθήσει να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο το αεροπορικό πλήγμα στον Λίβανο που σκότωσε τον υπαρχηγό της Χαμάς και τις πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράν.
 

«Πέντε δεδομένα επί της εσφαλμένης δήλωσης του Καθηγητή Συρίγου»

Με κείμενο του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μορτόπουλος , σχολιάζει τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Άγγελος Συρίγος για τη Συνθήκη της Λωζάνης.
 
 
Η σπουδή του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου είναι ipso facto απαιτητική. Πολλώ μάλλον η διδασκαλία της, που δεν γίνεται στο πόδι, ούτε σε κοινό που δεν έχει προηγούμενη σπουδή Θεωρίας του Δικαίου -και κατά τη γνώμη μου- και Συνταγματικής Ιστορίας.
Όσα είπε ο καθηγητής Συρίγος θα μπορούσαν -ίσως, υπό προϋποθέσεις, σε ακροατήριο μεταπτυχιακών σπουδαστών- να ακουστούν για να τεθούν υπό συζήτηση.
 
Με τον ίδιο τρόπο, όμως, θα ετίθεντο υπό συζήτηση πολλά κείμενα. Αν το 97% της Συνθήκης της Λωζάννης είναι πλέον «παρωχημένο», ας βγει ο κύριος Συρίγος να πει ότι και το προοίμιο του Συντάγματος, το οποίο στερείται απολύτως νομικού (και νομοτυπικού) βάρους είναι εξ ίσου «παρωχημένο».