MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Rasmussen Reports: Προηγείται ο Τραμπ που καταγγέλλει τα αμερικανικά ΜΜΕ γιατί δεν προβάλλουν τα σκάνδαλα των Μπάιντεν

H νέα δημοσκόπηση της Rasmussen Reports δίνει προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ έναντι του υποψήφιου των Δημοκρατικών Joe Biden με 48% έναντι 47% αντιστοίχως.


Το 2% παραμένει αναποφάσιστο και 3% είπε πως θα προτιμήσει άλλον υποψήφιο. Η έρευνα διεξήχθη στις 21, 22 και 25 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.500 ατόμων όπως και πάντα συνηθίζει η Rasmussen Reports.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι, η Rasmussen δημοσίευσε δημοσκόπηση την περασμένη Τετάρτη κατά την οποία ο Biden προηγούνταν με 49% έναντι του Αμερικανού προέδρου ο οποίος λάμβανε δημοσκοπικό ποσοστό 46%.

Καταρρέει η τουρκική λίρα μαζί και οι ισπανικές τράπεζες. Ας πρόσεχαν!

Πλήρης κατάρρευση της τουρκικής λίρας όπως και των ισπανικών τραπεζών. Γιατί; Γιατί οι ισπανικές τράπεζες είναι απολύτως εκτεθειμένες στην Τουρκία, η οποία φέρεται να έχει έκθεση την Ισπανία σε χρέος δεκάδων δισεκατομμυρίων €. Άρα, η κατάρρευση της λίρας καθιστά το χρέος μη διαχειρίσιμο πράγμα που θα δημιουργήσει τεράστια μαύρη τρύπα στην ήδη μαστιζόμενη ισπανική οικονομία.
 
Κατά τα άλλα, η Ισπανία δεν ήθελα να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Τώρα όλοι γνωρίζουμε το γιατί. Διότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα κατέστρεφαν την ίδια την Ισπανία που είχε μπίζνες με τον βάρβαρο Ερντογάν.

Η ελληνική παρακμή

Οι Τούρκοι ηδονίζονται να μας προκαλούν, για να απογυμνώνεται η παραλυτική ανημπόρια μας, η γύμνια από φίλους, συμ-μάχους. Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας πλέει ανενόχλητο στις ελληνικές θάλασσες – εμείς «το παρακολουθούμε»! Σε κάθε πρόκληση τουρκική, η απάντηση είναι αοριστολογίες «φίλων» μας υπουργών της Ε.Ε. Ωσάν να μην έχουμε καταλάβει ότι χώρα της Ε.Ε. δεν θα έρθει ποτέ σε σύγκρουση με την Τουρκία για χάρη μας. Θα επιβιώσουμε μόνο αν αντισταθούμε μόνοι, αλλά αποφασισμένοι.Μοιάζει να μη διανοείται κανείς ένοπλη άμυνα – δεν συζητάμε ούτε καν για μερική επιστράτευση, κορδακιζόμαστε σαν «ετοιμοπόλεμοι», επειδή παραγγέλνουμε σε «συμμάχους» μας πλοία, αεροπλάνα ή πυραύλους που θα μας παραδοθούν ύστερα από χρόνια – όταν πια το Αιγαίο θα είναι λίμνη τουρκική. Είναι ολοφάνερο: δεν μας λείπει ο εξοπλισμός ή το χρήμα για τον εξοπλισμό, μας λείπει η σοβαρότητα. Δεν έχουμε τι να υπερασπίσουμε, γι’ αυτό και παραδίδουμε το υπουργείο Παιδείας από τον κ. Γαβρόγλου στην κυρία Κεραμέως – από έναν συνεπή μηδενιστή σε μια κατεξοχήν ανυποψίαστη για την «ελληνική διαφορά», τον ελληνικό «τρόπο» ή πολιτισμό. Θανατερός εχθρός και επίβουλος, πριν και από τους Τούρκους, είναι η πολιτική μας παρακμή


Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη : ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤHN ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη


Η βάρβαρη επίθεση του Ερντογκάν, εναντίον του προέδρου της Γαλλίας Macron, είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθεί σωτήρια κίνηση για την Ελλάδα. Και τούτο, επειδή ο Γάλλος πρόεδρος είναι πολύ καλύτερα σε θέση να συγκεντρώσει υπέρ του την οργή της Ευρώπης, και πολύ ευκολότερα να την πείσει για το πόσο παράλογες και απειλητικές είναι οι κινήσεις του, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες δυνατότητες της Ελλάδας.

Μόνο Γερμανοτσολιάδες και Δοσίλογοι Κουκουλοφόροι θα γιόρταζαν την 28η Οκτωβρίου με Απαγόρευση Κυκλοφορίας όπως στην Κατοχή……

( John.k - Ότι και να κάνει η Γερμανία, στο τέλος θα πληρώσει για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που έχει κάνει . Όσο και να το τρενάρει , να μην έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα 80 χρόνια μετά , για να μην πληρώσει τις αποζημιώσεις, να προσπαθεί εκ νέου να προκαλέσει καταστροφή στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας , στο τέλος  θα πληρώσει. Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα  δεν ξεχνιέται, τίποτα δεν παραγράφεται. )
 
Μόνο Γερμανοτσολιάδες και Δοσίλογοι Κουκουλοφόροι θα γιόρταζαν την 28η Οκτωβρίου με Απαγόρευση Κυκλοφορίας όπως στην Κατοχή…….

ΟΧΙ το λαό μας δεν τον τρομοκράτησε ο θάνατος τα μπλόκα η πείνα τα κρυοπαγήματα οι δοσίλογοι οι ταγματασφαλίστες οι Γερμανοτσολιάδες τα ξεκοιλιάσματα στο Δίστομο τα ολοκαυτώματα στα Καλάβρυτα και στο Χορτιάτη τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΟΧΙ ο λαός μας δεν σκιάχθηκε το Γερμανό κατακτητή την Απαγόρευση κυκλοφορίας το στρατιωτικό νόμο την υφαρπαγή των αποθεμάτων του τα κατοχικά δάνεια και την αποκλήρωση από το βιος του το σιτάρι…..