MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Φραγκούλης Φράγκος: Οι "πλέρια Δημοκράτες" αποφάσισαν ερήμην του λαού την συνεκμετάλλευση..

«Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω»...

Την 04/07/2020 ο στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις 95,5 fm στην εκπομπή παρέμβαση του Κώστα Παπαζαφειρίου, όπου ανεφέρθηκε στο ζήτημα της αύξησης των Χωρικών Υδάτων από της ακτής στα 10 ν. μ., ενώ έδινε εντολή και στο Υπουργείο Αεροπορίας να προβεί αντίστοιχα στα 10 ν. μ. στον αέρα παρουσιάζοντας τα:

Κ. Μαυρομάτη : Δεν υπάρχει μερική οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Διεθνές Δίκαιο

Εξόχως αποκαλυπτική ήταν σήμερα η διδάκτορας στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας , νομικός, Κέρη Μαυρομάτη στον 98.4 , μιλώντας για εσωτερικούς «συνηγόρους» του Ερντογάν, για όσους υποστηρίζουν ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας δεν απαγορεύουν την μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Ούτε το Συμβατικό Δίκαιο , ούτε στο Εθιμικό Δίκαιο επιτρέπεται η τμηματική οριοθέτηση τόνισε και όλες οι χώρες που έχουν οριοθετήσει με τα στοιχεία που έχουν στείλει στον ΟΗΕ , έχουν κάνει συνολική οριοθέτηση και επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης, αφού ουσιαστικά μιλάμε για κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα εδάφους και της προέκτασης τους σε θάλασσα και αέρα, όπου η κυριαρχία είναι ενιαία και όχι φέτες-φέτες. 

Δ. Σταθακόπουλος: Η Τουρκική κοινή γνώμη- Αιγαίο & ρεαλιστική νομική προσέγγιση για την Αγ. Σοφία

Ο νομικός και διδάκτορας Οθωμανολογίας- Τουρκολογίας στο Πάντειο, Δήμητρης Σταθακόπουλος, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τον υποτιτλισμό και μετάδοση από Τουρκικά ΜΜΕ της συνέντευξης του Χρήστου Ροζάκη , ακτινογραφώντας τις αντιδράσεις μέσα από τα σχόλια των τούρκων πολιτών, υποστήριξε ότι εκτός από το αίσθημα ικανοποίησης για τα όσα δήλωσε ο έλληνας διαπρεπής καθηγητής του διεθνούς δικαίου, το πνεύμα που κυριαρχεί είναι της υπομονής και στρατηγικής σε βάθος χρόνου για την υλοποίηση όλων των διεκδικήσεων που η πολιτική ελίτ της Τουρκίας έχει θέσει με χρονολογίες ορόσημο για την νέο-οθωμανική λογική του συστήματος Ερντογάν. 

Η απόλυτη οικονομική αποτυχία

Ακόμη και να δρομολογηθεί το Ταμείο Ανασυγκρότησης, ασφαλώς θα ζητηθούν ανταλλάγματα από χώρες όπως η Ελλάδα – ενώ όταν θα συμβεί, με τη σημερινή κακοδιαχείριση που διαπιστώνουμε, θα βρεθούμε ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Με απλά λόγια, θα μας επιβληθεί ακόμη ένα εφιαλτικό μνημόνιο, το οποίο θα μας καταστήσει χώρα του τρίτου κόσμου – ενώ τα ανταλλάγματα που θα απαιτηθούν δεν θα είναι μόνο οικονομικά, όπως η πλήρης μετατροπή μας στα γκαρσόνια της Γερμανίας αλλά, επί πλέον, εθνικά και μεταναστευτικά. Εάν δεν βιαστούμε λοιπόν να αλλάξουμε το οικονομικό μας μοντέλο, στηρίζοντας άμεσα τον πρωτογενή μας τομέα, τη μεταποίηση και τη βιομηχανία, θα βιώσουμε τρομακτικές καταστάσεις – έχοντας την άποψη πως ο τουρισμός δεν θα επιστρέψει ποτέ στα επίπεδα του 2019, ειδικά εάν εμφανισθεί ένα δεύτερο κύμα COVID-19, όπως διαπιστώνεται ήδη σε άλλες χώρες. 

Ο ιός που ξεγύμνωσε την ιδιώτευση

Του Θανάση Παπαδημητρίου 

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια αέναη αντιπαράθεση ανάμεσα στο συλλογικό και το ατομικό, ανάμεσα στο εγώ και το εμείς, ανάμεσα στις ομάδες και το άτομο ανάμεσα στους οργανωμένους πολιτικούς φορείς και την ατομική δράση, ανάμεσα στη ανθρωποκεντρική λογική και τη δεσποτεία. 

Οι πολλοί και αδύναμοι, προέτασσαν την οργάνωση, τη συλλογική δράση. Οι λίγοι και ισχυροί προέβαλαν πάντα την αναγκαιότητα του ενός που είναι και ως συνήθως ο υπέρτατος στην κρίση και στον Λόγο. 

Ι. Μάζης : Η αλλαγή στάσης της Γαλλίας, η ανακήρυξη ΑΟΖ και το Καστελόριζο

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98,.4 ανέλυσε γιατί η Γαλλία φαίνεται να επιλέγει στη ζωτικής σημασίας και για την ίδια Ανατολική Μεσόγειο, να επιστρέψει στην «Γκωλική» πολιτική της αυτόνομης προβολής ισχύος και συγκρότησης αντι-τουρκικού μετώπου, την ώρα που η Γερμανία με την πολιτική ίσων αποστάσεων , «κλείνει το μάτι» στην Τουρκία.

Ο ίδιος μίλησε για την αποκαλυπτική στάση μερίδας της ελληνικής ελίτ, που εξακολουθεί να κινείται στη καταστροφική λογική του κατευνασμού και σε λάθος επιλογές και αντιλήψεις , όπως αναδείχθηκαν από την συνέντευξη του Χρ. Ροζάκη στη KΡΗΤΗ-TV, σημειώνοντας ότι «απομονώνοντας» το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, από την συστάδα της Δωδεκανήσου, όπου με διεθνείς συνθήκες ανήκει, ουσιαστικά ανοίγουμε την πόρτα όχι μόνο για αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας της κυριαρχίας μας και του καθεστώτος σε όλα τα Δωδεκάνησα.