MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Η δουλεία στις μέρες μας καλά κρατεί – Η θέση της Τουρκίας

Μπορεί να κυριαρχεί η εντύπωση πως η δουλεία είναι μια κατάσταση που αναφέρεται στην απώτερη ιστορία, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην επαναστατημένη Ελλάδα της δεκαετίας του 1820, η κατάργηση της δουλείας ήταν κορυφαίο μέλημα *. Ενώ έχει επίσημα καταργηθεί παγκοσμίως, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι (και περίπου 12.000.000 παιδιά) βρίσκονται σε ειδεχθείς και άδικες συνθήκες εργασίας, παγιδευμένοι σε γάμους χωρίς συναίνεση ή/και γίνονται θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας.
 

ΗΠΑ: Προθεσμία έως τις 25/8 στον Trump να παραδοθεί οικειοθελώς σε φυλακή της Georgia… για να συλληφθεί

Ο Trump πρέπει να εμφανιστεί στην φυλακή του Fulton County της Georgia μετά τις κατηγορίες για απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος 
 
Προθεσμία έως τις 25 Αυγούστου έχει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump - και οι άλλοι 18 κατηγορούμενοι βάσει της ποινικής δίωξης για απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 στην Πολιτεία της Georgia - προκειμένου να εμφανιστεί στην φυλακή του Fulton County της Πολιτείας της Georgia και να προχωρήσει η τυπική διαδικασία της σύλληψή του.
 
Σε ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας του Fulton αναφέρεται πως βάσει οδηγιών που δόθηκαν από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα και του δικαστή, και οι 19 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απόπειρας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος πρέπει να εμφανιστούν στην φυλακή της Rice Street.

Gold Switzerland και Matterhorn Asset Management: «Οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε μία σύγχρονη δυστοπική φεουδαρχία»

«Πολιτική και οικονομική μειοψηφία λειτουργούν πίσω από μια πρόσοψη του φιλελευθερισμού ως άρχοντες»
 
Πολύ άσχημα βλέπουν τα πράγματα στις ΗΠΑ όχι μόνο σε ότι αφορά το οικονομικό τους μέλλον αλλά και στους ίδιους τους θεσμούς της Δημοκρατίας, oι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι, όπως οι Gold Switzerland και Matterhorn Asset Management, μιλώντας για μία «σύγχρονη φεουδαρχία» όπου μία πολιτικο-οικονομική μειοψηφία δρα πίσω από μία βιτρίνα φιλελευθερισμού.

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ δέχονται από μεγάλους επενδυτικούς οίκους τέτοιες κριτικές και τέτοιους χαρακτηρισμούς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις πρόσφατες υποβαθμίσεις της οικονομίας των ΗΠΑ και πολλών τραπεζών τους, από τους οίκους Fitch και Μoody’s, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα σε ότι αφορά το άμεσο οικονομικό τους μέλλον και φυσικά και το μέλλον των δυτικών χωρών που εξαρτώνται από αυτές.