MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Νέο εργαλείο του Facebook αποκαλύπτει πώς σας “παρακολουθούν” διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο

 
Καθώς επιχειρήσεις όπως η Apple προωθούν την ιδιωτικότητα ως κάτι το απαραίτητο, η Facebook ξέρει ότι πρέπει να μπει στο παιχνίδι. Οι σημερινοί χρήστες θέλουν να γνωρίζουν για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους και να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο επ’ αυτού. 

Για τον λόγο αυτό, το κοινωνικό δίκτυο επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιωτικότητας Δεδομένων, για να ξεκινήσει ένα νέο εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων που ονομάζεται Off-Facebook Activity. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να δείτε μια περίληψη των πληροφοριών που λαμβάνει το κοινωνικό δίκτυο σχετικά με τη χρήση εφαρμογών και ιστότοπων που δεν ανήκουν στο Facebook. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποσυνδέσετε τα δεδομένα από το λογαριασμό σας εάν το επιθυμείτε. 

Ν.Λυγερός :Η Τουρκία κερδίζει επικοινωνιακά όσα χάνει στο πραγματικό πεδίο

Ο στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός , μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η Τουρκία στην πραγματικότητα είναι απομονωμένη , στο ενεργειακό πεδίο , στα γεωπολιτικά και σε συμμάχους , αλλά με την επικοινωνιακή πίεση που ασκεί προς την Ελλάδα, φαίνεται να κερδίζει επενδύοντας σε φοβίες μας , χωρίς καν να χρειάζεται ένα σοβαρό επεισόδιο. 

Κατά τον ίδιο ακόμη και η οριοθέτηση με την Λιβύη στο επίσημο χάρτη του μνημονίου που υπέγραψαν Σάρατζ-Ερντογάν , αποτυπώνει το πόσο δυσχερής είναι η θέση της Τουρκίας στην υπόθεση ΑΟΖ , από την στιγμή που έχασε χρόνο μη αναγνωρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. 

Για τον Νίκο Λυγερό , όσοι στην Ελλάδα μιλούν για Χάγη και οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας, παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας που θέλει να μειώσει την επήρεια των ελληνικών νησιών στο θέμα της ΑΟΖ. 

Erdogan κατά πάντων: Επίθεση σε Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία - Αποβιβάζει στρατό στη Λιβύη - Έντονες αντιδράσεις

Έκτακτη συνεδρίαση των αρχηγών των φυλών στη Λιβύη μετά την εμφάνιση τουρκικών φρεγατών 

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα και μάλιστα ακόμη και στους μέχρι σήμερα υποτιθέμενους συμμάχους του εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, την ίδια ώρα που πηγές του στρατάρχη Haftar υποστηρίζουν ότι η Τουρκία αποβιβάζει στρατό στη Λιβύη. 

Η τελευταία είδηση οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των φυλών στη Λιβύη, οι οποίοι είναι αντίθετοι με την παρουσία ξένων στρατευμάτων στη χώρα, ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος στράφηκε κατά τόσο της Ρωσίας (αναφορικά με τη Συρία) και κατά των ΗΠΑ (αναφορικά με τα αεροσκάφη F-35) αλλά και της Γαλλίας η οποία στηρίζει το στρατάρχη Haftar.

Το ελληνικό σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ο εγχώριος μισελληνισμός, σε συνδυασμό με την ανοησία ορισμένων, καθώς επίσης με την πεποίθηση ότι είμαστε θύτες αντί θύματα, θα μας οδηγήσουν τελικά στην ολοκληρωτική μας υποδούλωση στους ξένους – εκτός εάν το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, αλλάζοντας ριζικά αντιλήψεις.
“Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία. H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου. Ηλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά. 

Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες. O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό” (C. Cipolla).