MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Γ. Μπασιάς : Στη θάλασσα το μεγάλο Ενεργειακό Παίγνιο

Ο μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ( ΕΔΕΥ) , Γιάννης Μπασιάς, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι διαχρονικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα , διακατέχετε από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» , αφού ουσιαστικά ακόμη και την ΕΔΕΥ δεν την στήριξε ποτέ έως σήμερα για έρευνα στα Ανατολικά των θαλάσσιων ζωνών της χώρας νότια από την Κρήτης, έως το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Είναι , είπε θετικό , όπως έγινε μόλις σήμερα γνωστό, ότι προχωρήσαμε σε έτοιμο σχέδιο επί των ημερών μου , που όμως για την περιβαλλοντική του αδειοδότηση , πέρασε ένας χρόνος, για την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων και νότια της Κρήτης προς έρευνα κι εκμετάλλευση, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών , αλλά και πάλι πιο ανατολικά δεν πήγαμε.

Η τριμερής στη Γερμανία: Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν… για κλάματα

Του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου
  
Η σύντομη γελοιοποίηση της “μυστικής διπλωματίας” που σκέφτηκε το σοφό Βερολίνο για να φέρει “κοντά” την Αθήνα και την Άγκυρα έδειξε πόσο βιαστικά και επιπόλαια τοποθετήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

Ενεργώντας εκτός διπλωματικής κανονικότητας και εκθέτοντας τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, επίσημα εκπροσωπώντας τη χώρα του, προσπαθεί να αποσπάσει κάποια πολιτικά κέρδη στην ΕΕ με συγκεκριμένες (και υποτίθεται, εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό) θέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε για συνεννοήσεις με Γερμανία και Τουρκία μία δική του σύμβουλο από το Μέγαρο Μαξίμου – άγνωστο βέβαια με ποιες εντολές, δεδομένου, ότι οι συνομιλίες θα ήταν μυστικές.