MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Κ. Γρίβας : Γεωπολιτικός Επιταχυντής Παγκόσμιων Αλλαγών ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και διδάσκων στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας, σε μια άκρως αναλυτική συζήτηση , εξηγεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία , λειτούργησε ως πυροκροτητής επιτάχυνσης παγκόσμιων γεωπολιτικών αλλαγών με συνέπειες δυναμικών αναθεωρήσεων άμεσα και σε ότι ορίζονταν ως σήμερα σταθερές του Διεθνούς Δικαίου.


Μιλάει για τα κέρδη και τις ζημίες των μεγάλων γεωπολιτικών μπλοκ, τις λάθος αναγνώσεις και αυταπάτες της Δυτικής Συμμαχίας , τον εγκλωβισμό της Ευρώπης αλλά και τις πληγές της Ρωσίας , που πάντως δεν ήταν αυτό που ανέμενε η Δύση και την μεγάλη μετατόπιση σταδιακά προς την Ασία και τον Ειρηνικό.

Ηλ. Κονοφάγος : Ελλάδα και Κύπρος η Ενεργειακή Λύση για την Ευρώπη

O Δρ. Ηλίας Κ. Κονοφάγος , Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών , εξηγεί σήμερα στον 98.4 γιατί οι τελευταίες ειδήσεις για τις έρευνες κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι εκτιμήσεις των αντίστοιχων Νότια και Ανατολικά της Κρήτης, είναι η πλέον σοβαρή ενεργειακά λύση για την Ευρώπη, γιατί η Τουρκία που φλέγεται για ενεργειακά αποθέματα θα θελήσει με προβολή ισχύος να διεκδικήσει μέρος των κοιτασμάτων αλλά και γιατί ανεξήγητα η Ελλάδα δεν κινείται άμεσα σε μια κατεύθυνση αξιοποίησης του ενεργειακού της πλούτου. Ο κ. Κονοφάγος , μιλάει για εγκληματικές παλινωδίες της Ε.Ε. στην ενεργειακή κρίση, που το μόνο σχέδιο που διαθέτει , είναι οι περικοπές στη κατανάλωση του κατά 15% και η αγορά του πανάκριβου LNG από τις ΗΠΑ ή μέσω εναλλακτικών αγωγών από κοιτάσματα αμφίβολης ποσότητας στην Ασία, στα οποία μετέχει και η Τουρκία ή μεγάλο μέρος των αγωγών τους, διέρχονται από αυτήν. 
 

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες της αστυνομικής ντροπής στα Εξάρχεια

Ανεξέλεγκτη αστυνομική βία στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής. Επιτέθηκαν, τραυμάτισαν, σταμάτησαν πορεία κατά των βιασμών και εισέβαλαν ξανά μέσα σε ένα κατάστημα.


Ένα απίστευτο όργιο αστυνομικής καταστολής σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, καθώς η κυβέρνηση δείχνει να προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει κλίμα ώστε να προσφέρει ξανά το αφήγημα «νόμος και τάξη» ώστε να αλλάξει την ατζέντα από τα τρομακτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και της προκαλούν γρήγορη φθορά.

Την ώρα που η χώρα καίγεται, την ώρα που η ακρίβεια πνίγει τους πολίτες, την ώρα που η υπόθεση Λιγνάδη (αλλά και η υπόθεση Μιχαηλίδη) προκαλούν αντιδράσεις στην κοινωνία, αλλά και στον χώρο της Δικαιοσύνης, κυβέρνηση και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στέλνουν τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν κόσμο στα Εξάρχεια, παρουσιάζοντας, παράλληλα, στα φιλικά ΜΜΕ μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.