MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Γ. Κασιμάτης : Ο «ραγιαδισμός» πρέπει να σπάσει στην Ελλάδα

Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, με αφορμή την υπόθεση της Αγίας Σοφίας, υποστήριξε ότι η ευθύνη του πολιτικού συστήματος είναι διαχρονικά μεγάλη, από την εποχή της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας ελέω μνημονίων.

Υποστήριξε ότι πρέπει να σπάσει ο «ραγιαδισμός» στην Ελλάδα, ιδίως τώρα που αυτό που απειλείται καίρια , είναι η ίδια η συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας. 

Η Δύση έγινε μιναρές στην Αγία Σοφία: Η Τουρκία και ο Ταγίπ κήρυξαν μια δική τους Σταυροφορία…

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ (*)
 
Τι κάνει τώρα η Τουρκία; Απειλεί ευθέως τη Δύση μέσα από τον πιο επικίνδυνο εκβιασμό που της έχει μέχρι τώρα κάνει. Ότι αν δεν την αφήσουν να συνεχίσει να συμπεριφέρεται αναρχικά, θα ενεργοποιήσει την 5η φάλαγγά της 

Σε μεγάλα έργα που έχουν γραφτεί για το πώς εξελίχθηκε και εξελίσσεται το ιστορικό γεγονός ανά τις χιλιετίες, η πολιτική απόφαση είναι αυτή που καθορίζει το μέλλον κάθε λαού. Ο κόσμος δεν έπαψε ποτέ να φιλοξενεί έθνη τα οποία αδιαλείπτως συγκρούονται για να αυξήσουν την ισχύ τους. 

Αμήχανη η ΕΕ απέναντι στην προκλητική Τουρκία για την Αγία Σοφία - Χωρίς κυρώσεις στις 13/7 από το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών

Ο Borrell τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα κάνει αναφορά στο πραξικόπημα του 2016 και στη στήριξη της Ε.Ε. στην εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας 

Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε πρόοδο στις ευρωτουρκικές σχέσεις: συναίνεση επ’ αυτού θα επιδιώξει ο Josep Borrell, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κοινοτικό αξιωματούχο που μίλησε στην Καθημερινή, στο πρώτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων με φυσική παρουσία από το ξέσπασμα της πανδημίας που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα.

Η αποτροπή των «παράνομων δραστηριοτήτων» της Τουρκίας, όπως «οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου», και των ενεργειών υπονόμευσης της επιχείρησης «Ειρήνη» από το τουρκικό ναυτικό, είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να αντιστραφεί η επιδείνωση των σχέσεων με την Άγκυρα, σημειώνει η ίδια πηγή. 

Η παραβίαση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη ενδέχεται στο προσεχές μέλλον να επιφέρει κυρώσεις, αναφέρει, τόσο κατά ατόμων και εταιρειών όσο και κατά χωρών. Ωστόσο, δεν υπάρχει η δυνατότητα αυστηροποίησης των κανόνων εμπλοκής της «Ειρήνης», ώστε να είναι εφικτή η επιβίβαση και ο έλεγχος σε πλοία χωρίς τη συναίνεσή τους (αυτό θα απαιτούσε τροποποίηση του σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ). 

Τουρκοσειρές: Καταρρέουν και τα «έσοδα»!

OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 6 – 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 

Τα κανάλια ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ τα οποία συνέχισαν ολόκληρη την εβδομάδα 6-10 Ιουλίου 2020 να μεταδίδουν την τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» σε πανελλαδική εμβέλεια με τουρκικές σειρές, είδαν εκτός από την τηλεθέαση, να καταρρέουν και τα έσοδα τους από διαφημιστικά μηνύματα. Παρά το «τσουνάμι» διαφημιστικών μηνυμάτων που πρόσφερε στις τουρκοσειρές η πολυεθνική Unilever την εβδομάδα 6-10 Ιουλίου 2020, τα διαφημιστικά «έσοδα» της εβδομάδος των δύο καναλιών από τις τουρκοσειρές, μειώθηκαν κατά 30% περίπου, όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα τηλεθέασης και διαφημιστικών μηνυμάτων των δύο τελευταίων εβδομάδων: