MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η Ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται καθημερινά από νέα δεδομένα όσον αφορά στο νέο κορωνοϊό (SARS-Cov-2). Στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με Διευθυντή τον Καθηγητή και Πρύτανη Θάνο Δημόπουλο πραγματοποιείται αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων. 

1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ JOHNS HOPKINS 

Το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου 2020, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 475.052 κρούσματα με 21.357 θανάτους, ενώ 114.787 έχουν επιβεβαιωμένα αναρρώσει. Στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί 81.285 κρούσματα και 3.287 θάνατοι. Πλέον αρχίζουν και άρονται σταδιακά τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον εντοπισμό κρουσμάτων που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό. 

Προειδοποίηση ΟΗΕ για τον κορωνοϊό: Mπορεί να υπάρξει παγκόσμια έλλειψη τροφίμων

Τα μέτρα πρόληψης που έλαβαν κράτη κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ελλείψεις τροφίμων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Επισιτιστικό Σώμα των Ηνωμένων Εθνών. 

Οι φετινές συγκομιδές ήταν καλές και οι προοπτικές για βασικές καλλιέργειες πολλά υποσχόμενες, ωστόσο, η έλλειψη εργατών στα χωράφια που προκλήθηκαν από την κρίση του ιού και μία τάση προς τον προστατευτιμό (με δαμούς ασμοί και απαγορεύσεις εξαγωγών) σημαίνουν ότι τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να εμφανιστούν με γρήγορους ρυθμούς τα πρώτα προβλήματα, ανέφερε στον Guardian ο Μάξιμο Τορέρο, επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Γ. Τράγκας: Θύμα του κορονοϊού και η Δημοκρατία σε όλο το δυτικό ημισφαίριο! Παγκόσμια αστυνομικά μέτρα και καραντίνα για δισεκατομμύρια πολίτες

Διαλύεται η Ευρώπη - Πως μπορεί να μείνει ενωμένη, όταν η Γερμανία ζητάει να δοθούν με όρους χρήματα για τη θεραπεία εκατομμυρίων Ευρωπαίων

Η Ευρώπη διαλύεται. Οι Γερμανοί για μια ακόμη φορά σε συνθήκες ακραίας υγειονομικής κρίσης και βαθύτατης διεθνούς οικονομικής ύφεσης, ορθώνουν τείχος απέναντι στην Ιταλία και την Ισπανία που θρηνούν χιλιάδες νεκρούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται γιατί αποδεικνύεται πια στην πράξη ότι οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί και οι Φινλανδοί θέλουν να εκμεταλλεύονται όλες τις νότιες χώρες και να απομυζούν δορυφόρους όπως η Ελλάδα. Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών δεν κατέληξε πουθενά. Η Ιταλία και η Ισπανία έβαλαν βέτο και ζήτησαν να μην υπάρξει κοινό ανακοινωθέν για την έκδοση ευρωομολόγου, το οποίο στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε σε αυτή τη γερμανοκρατούμενη και απάνθρωπη Ευρώπη. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Β. Μωϋσή, Radio North 98

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Β. Μωϋσή, Radio North 98.

26 Μαρτίου 2020

Με θέμα : Virus, Εξελίξεις

Το σκοτεινό πρόσωπο της Γερμανίας

Με αφετηρία την Ιταλία, η οποία ευρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, απειλούμενη λόγω της πανδημίας με μεγάλα ελλείμματα και με χρέη που δεν θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτήσει, η Γερμανία σχεδιάζει να μετατρέψει όλες τις χώρες του νότου σε προτεκτοράτα της, όπως την Ελλάδα – εκβιάζοντας το δανεισμό τους από το γερμανικό ΔΝΤ, από τον ESM που η ίδια ελέγχει, έναντι μέτρων. Μνημονίων δηλαδή που θα τις οδηγήσουν στα ίχνη της Ελλάδας, με πρώτη την Ιταλία – με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας τους, με τη δήμευση της ιδιωτικής μέσω της αύξησης των φόρων κοκ. Εύλογα λοιπόν η σημερινή Σύνοδος Κορυφής ναυάγησε – παρά το ότι επικεφαλής των 9 χωρών που ζήτησαν τη έκδοση Ευρωομολόγων, έστω για ένα έτος, ήταν η Γαλλία. Έτσι απέδειξε η Γερμανία πως δεν υπολογίζει πλέον ούτε το γαλλογερμανικό άξονα – τον οποίο χρησιμοποίησε στο παρελθόν όσο τη συνέφερε.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Γερμανίας και της Μέρκελ: Είπε όχι σε βοήθεια στην Ιταλία και σε άλλες χώρες που δοκιμάζονται…

Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν,
την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula VON DER LEYEN, και
τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.
Copyright: European Union

Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής Γερμανίας. Αρνήθηκε την έκδοση των ευρωομολόγων που ζητούν βασικά οι περισσότεροι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπιστεί η άνευ προηγουμένου απειλή του κορωναϊου, που ξεκίνησε από την Κίνα και σαρώνει όλο τον κόσμο.

Ο ιός αυτός απειλεί να τινάξει στον αέρα και την παγκόσμια οικονομία, για τον απλούστατο λόγο ότι εξανάγκασε τις χώρες να κατεβάσουν τα ρολά τους και να σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα. Είναι εδώ που σταματά η λογική και δίνεται η ευκαιρία στους δεξιούς, αλλά και τους «αριστερούς» ψεκασμένους να βλέπουν παντού συνωμοσίες.