MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πώς έχουν εξουδετερώσει τη Λαϊκή Νομοθετική Πρωτοβουλία

Κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το έτος 2019 θεσπίστηκε ως θεσμός άμεσης δημοκρατίας η παρ.6 του άρθρου 73 του Συντάγματος, με την οποία εισάγεται στη νομοθετική λειτουργία της Βουλής η λεγομένη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία.
 
Συγκεκριμένα, το άρθρο 73 παρ.6 ορίζει: «Με υπογραφή 500.000 πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, μπορούν να κατατίθενται έως δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο προτάσεις νόμων στη Βουλή, οι οποίες με απόφαση του Προέδρου της παραπέμπονται στην οικεία κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και εν συνεχεία εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος. Οι προτάσεις νόμων του προηγουμένου άρθρου δεν μπορεί να αφορούν θέματα δημοσιονομικά, εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας. Νόμος ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας παραγράφου».
 

Καταιγιστικές εξελίξεις για την σφαγή των Τεμπών: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μετέφεραν το χώμα

( John.k - Είναι φανερό πλέον σε όλους, πόσο το πολιτικό σύστημα σέβεται τους Έλληνες. )
 
Νίκος Πλακιάς: «Ντροπή σας σιχάματα - Πετάξατε τα υπολείμματα των παιδιών μας δεξιά και αριστερά»
 
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την σφαγή στα Τέμπη, καθώς στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από το σημείο του δυστυχήματος, βρέθηκαν υπολείμματα οστών!
 
Πρόκειται για οικόπεδο, που ανήκει σε εργολάβο ο οποίος το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα έλαβε εντολή να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.
 

Το Ισραήλ έπληξε με πυραύλους εγκαταστάσεις του Ιράν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ:
 
Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματός να αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειάς, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.
 
Δεν έδωσε καμιά πληροφορία ούτε για τα μέσα, ούτε την ημερομηνία, ούτε τους στόχους ενδεχόμενης επιχείρησης ανταπόδοσης.