MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ευρωπαϊκό μίσος κατά Γερμανίας ως και στη... Eurovision!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Τέτοιο χουνέρι δεν το περίμενε με τίποτα το Βερολίνο! Πού να το φανταστούν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ότι οι Ευρωπαίοι υποτελείς τους αισθάνονται τόσο αντιγερμανικό μίσος που χρησιμοποίησαν ακόμη και τον από πολιτική σκοπιά εντελώς γελοίο θεσμό του... διαγωνισμού τραγουδιών της Eurovision (!) προκειμένου να «εξευτελίσουν» τη Γερμανία: οι 40 ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν στο γερμανικό τραγούδι... 0 βαθμούς!!!

Οχι, δεν πρόκειται περί λάθους, μηδέν βαθμούς πήραν οι Γερμανοί! Από τις δυτικές ως τις ανατολικές εσχατιές της Γηραιάς Ηπείρου δεν βρέθηκε έστω μία από τις 40 χώρες να προφέρει εκείνο που θα ήταν σωτήριο, όπως εκ των υστέρων μπορούμε να κρίνουμε, για τους Γερμανούς... «one point»! Ούτε μία!

Η απληστία των τοκογλύφων

Συνολικά, για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών το 2009, δαπανήθηκαν 305 δις € ή το 11% του ΑΕΠ της χώρας – όσο το ελληνικό χρέος δηλαδή, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και το δημόσιο, οπότε τους γερμανούς φορολογουμένους.

«Υπάρχουν πολλά σενάρια για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης – από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων έως την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Ελπίζουμε πως θα τα αποφύγουμε όλα… Το ελληνικό πρόγραμμα απέχει πολύ από την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και του απαιτούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος» (ΔΝΤ, πηγή).
Άρθρο

Για τη Γερμανία, ειδικά για τον υπουργό οικονομικών της, ο οποίος ευρίσκεται δήθεν σε διαμάχη με την καγκελάριο για το ελληνικό θέμα (ο καλός και ο κακός αστυνομικός!), τα πράγματα είναι ολοκάθαρα: «οι Έλληνες είναι οι ίδιοι ένοχοι για την κρίση».

Οι ΗΠΑ θέτουν προ των ευθυνών τους τούς δανειστές: "Χωρίς συμφωνία θα έχουμε παγκόσμια οικονομική κρίση"

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ "ΣΚΑΣΙΜΟ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

Οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών γιατί ανησυχούν όσο ποτέ ότι η κρίση που θα δημιουργηθεί θα σαρώσει την παγκόσμια οικονομία και εν τέλει την αμερικανική και ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εύκολα στην "αγκαλιά" των BRICS και της ομόδοξης Μόσχας. 

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, υπογράμμισε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με δηλώσεις που μεταδίδει το Reuters.