MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ντόμινο εξελίξεων: Άρση της ασυλίας της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη της ΝΔ ζήτησε ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας… 
 
Ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κυρίας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία. 

Η ανακοίνωση έρχεται από επίσημη σελίδα της ΕΕ. 

Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και η ΕΜΠΑΘΕΙΑ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ;

Με πρόσφατο άρθρο αναδείχτηκε τόσο η επιμονή του Πρωθυπουργού σε λεκτικά ατοπήματα κατά των στελεχών των ΕΔ (γιορτή των ενστόλων, Εθελοντές Μακράς Διάρκειας….) όσο και ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και η ΕΜΠΑΘΕΙΑ της Κυβέρνησης προς αυτά.
 
Μετά το υπόψη άρθρο και συγκεκριμένα στις 5 Δεκεμβρίου 2022 διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ της Κυβέρνησης προς τα στελέχη των ΕΔ, με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί χορήγησης επιδόματος 600 Ευρώ στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και του ΛΣ (εξαιρώντας τους στρατιωτικούς), η οποία συμπληρώθηκε από την αλήστου μνήμης δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου : 
 

ΓΣΒΕΕ-ΟΕΒΕΝΗ: Κίνδυνος λουκέτου σε 50.000 επιχειρήσεις το 2023

«Αμφισβητεί τα στοιχεία έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ το Υπουργείο Οικονομικών. Φαίνεται ότι ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους»


Τα παραπάνω είπε στον 98.4 ο Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μπάμπης Λεκάκης, καταγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα των μικρών επιχειρήσεων πανελλαδικά και τον κίνδυνο χιλιάδες συνάδελφοι του να μην καταφέρουν να επιβιώσουν.

Χημικά στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση κατά της οικονομικής εξαθλίωσης και της καταστολής

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ασφαλή σχολεία ζήτησαν καθηγητές, νηπιαγωγοί, μαθητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά το οποίο διαμαρτυρήθηκαν για τους θανάτους του 11χρονου στις Σέρρες από έκρηξη καυστήρα και του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από το όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.
 
Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επέλεξαν να προχωρήσουν, για ακόμα μία φορά αυτές τις μέρες, σε αναίτια ρίψη χημικών, όταν η πορεία επιχείρησε να συνεχίσει στη Βασ. Σοφίας. Μετά την ένταση έγινε γνωστό ότι θα γίνει τελικά συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών των μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.