MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Χημικά στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση κατά της οικονομικής εξαθλίωσης και της καταστολής

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ασφαλή σχολεία ζήτησαν καθηγητές, νηπιαγωγοί, μαθητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά το οποίο διαμαρτυρήθηκαν για τους θανάτους του 11χρονου στις Σέρρες από έκρηξη καυστήρα και του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από το όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.
 
Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επέλεξαν να προχωρήσουν, για ακόμα μία φορά αυτές τις μέρες, σε αναίτια ρίψη χημικών, όταν η πορεία επιχείρησε να συνεχίσει στη Βασ. Σοφίας. Μετά την ένταση έγινε γνωστό ότι θα γίνει τελικά συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών των μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.
 
 
ΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
 
«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» έγραφε χαρακτηριστικά ένα από τα πανό των συγκεντρωμένων, που ζητούν σταματήσει επιτέλους η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, να γίνουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.
 
«Oι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους και «καμία ανοχή στην οικονομική εξαθλίωση, την υποβάθμιση των σχολείων και την καταστολή» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πλακάτ.
 
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν επίσης την κάθετη αντίθεσή τους στο επίδομα των 600 ευρώ στα σώματα ασφαλεία της, την ώρα που και άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες έχουν γονατίσει από την κρίση της ενέργειας και της ακρίβειας.
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.
 
Φωτογραφία «Εφ.Συν.»
 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
 
Θυμίζουμε ότι η τραγωδία με θύμα των 11χρονο στις Σέρρες έφερε στο προσκήνιο τις συνέπειες από τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων λόγω της υποχρηματοδότησης κ αι της κρατικής αδιαφορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου