MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Κ. Λαπαβίτσας: Δεν «περπατάει» η Ευρώπη με τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες

Τη διαγραφή των δημόσιων χρεών που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού, ζητούν πάνω από 100 οικονομολόγοι με ανοικτή επιστολή τους από την Κριστίν Λαγκάρντ. Ανάμεσα στους οικονομολόγους που υπογράφουν κι ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον 98.4 επισήμανε πως υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες δεν περπατάει η Ευρώπη. Αιχμηρός και για τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία θα έπρεπε να είναι περισσότερο διεκδικητική. 
 

Η ξενόδουλη κυβέρνηση – όργανο της Ε.Ε. που εξαπατά τον λαό

Το σημερινό άρθρο δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, αλλά θεωρώ ότι εκφράζει μεγάλο μέρος των πολιτών, όπως άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις παρεμβάσεις τους στο διαδίκτυο. Και ο χαρακτηρισμός του άρθρου θα αναλυθεί παρακάτω με αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την πορεία της κυβέρνησης το τελευταίο έτος. Ειδικότερα


Η εφεύρεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού


Ο πρωθυπουργός πρώτος από τους Ευρωπαίους ηγέτες – και επαίρεται γι αυτό αντί να σιωπά - εφεύρε κατ εντολήν το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όποιον εμβολιάζεται, αποδεικνύοντας την περιφρόνησή του προς κάθε συνταγματική επιταγή του εγχώριου αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Όλοι κατάλαβαν ότι ενήργησε όχι αυτόβουλα, αλλά κατόπιν εντολών μέχρι που ήρθε προχθές η απόφαση με αρ. 2361/2021 του Συμβουλίου της Ευρώπης των 47 κρατών-μελών του, όπου ευθέως και χωρίς περιστροφές αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή και νόμιμη με το θεσπιζόμενο πιστοποιητικό η διάκριση των πολιτών σε δύο κατηγορίες. Και η Κυβέρνηση που είχε ήδη ετοιμάσει το σχέδιο του πιστοποιητικού, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει με τον αρμόδιο Υπουργό της (Υγείας) και προφανώς αναμένει τις νέες εντολές από Γερμανία κ.λ.π. Λέτε να μη γνώριζε η κυβέρνηση ότι το πιστοποιητικό αυτό είναι μη νόμιμο και νομικά παράνομο, όπως σε προηγούμενα άρθρα μας αποδείξαμε;. Όχι βεβαίως, αφού ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής είχε δηλώσει ότι για το θέμα θα πρέπει να ερωτηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την συνταγματικότητά του. Τι επιδίωκε λοιπόν η κυβέρνηση; Τον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό των πολιτών να εμβολιασθούν με τα απειλούμενα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας όσων δεν εμβολιασθούν.

Ο Νομπελίστας Χημείας Michael Levitt: είμαι κατά του ανόητου lockdown. Ο covid19 είναι τόσο επικίνδυνος όσο κι η γρίπη!

Οι Επιδημιολόγοι τραγικοποιούν την κατάσταση,το λάθος είναι ότι τους ακούσαμε!!!! 

Ο βραβευμένος με Nobel Χημείας Michael Levitt καταγγέλει το ανόητο lockdown, την ολοκληρωτική ανευθυνότητα των επιστημόνων από την αρχή του Covid, τη λογοκρισία του Facebook τη θέση του Π.Ο.Υ.


«”Οι επιδημιολόγοι έκαναν κανονικά λάθη.Αν αυτοί λένε ότι η κατάσταση είναι 100 φορές χειρότερη απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι σοβαρό. Το λάθος είναι ότι εμείς τους ακούσαμε. Αυτοί έλεγαν το ίδιο για την Ebola και για την γρίπη των πτηνών.Οι επιδημιολόγοι ζημίωσαν εκατοντάδες δις δολάρια κυρίως τη νέα γενιά με το lockdown. Αυτό θα είναι μια τραγωδία θα μοιάζει με την 11η Σεπτέμβρη. Δεν είμαι αντίθετος στο lockdown είμαι αντίθετος κατά του ανόητου lockdown όπου δεν υπολογίζουμε τον πίνακα στο σύνολό του και πολεμάμε μόνο έναν ιό που είναι ακριβώς τόσο επικίνδυνος όσο κι η γρίπη, και δεν κοιτάμε ν΄αποφύγουμε ομοίως τις οικονομικές ζημιές που υπέστη κάθε χώρα πλην της Σουηδίας.

Αυτή ήταν η πραγματική υποδοχή στον Κ.Μητσοτάκη στην Ικαρία που έκρυψαν τα κανάλια

Με σφοδρές αποδοκιμασίες έγινε δεκτός χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλειοψηφία των κατοίκων της Ικαρίας, αλλά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδωσαν μόνο «σοβιετικού τύπου» υποδοχές από μικρά παιδιά και ολιγάριθμους κατοίκους.


Ιδού η πραγματική υποδοχή όπως καταγράφεται σε ένα βίντεο, το οποίο είναι πραγματικά σοκαριστικό σε ότι αφορά την ένταση των αποδοκιμασιών κατά του Κ.Μητσοτάκη, όσο και την έκταση της απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων της υποδοχής του και από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που έχουν εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση:
 

Καθηγητής Βαθιώτης: Έχουμε ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους

Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Καθηγητής ποινικού Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Βαθιώτης: Έχουμε ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους

Δεν σπούδασα νομικά, δεν αφιερώθηκα στο Ποινικό Δίκαιο με όλη μου την δύναμη για να με εξευτελίζει ο κύριος Μητσοτάκης φυλακίζοντάς με και…

υποχρεώνοντάς με να κυκλοφορώ στέλνοντας SMS. 
 
Έχουμε ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους:

Εδώ και τώρα οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο – Από πλεονεκτική θέση στην Χάγη

Φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη η συζήτηση για την έκταση των 12 ναυτικών μιλίων στην αιγιαλίτιδα ζώνη. Όταν, πρόσφατα, έγραψα αυτό το άρθρο ανακάλυψα ότι την θέση μου αμφισβητούσαν αρκετοί, ειδικοί και μη, χωρίς όμως να αναπτύξουν επαρκώς την επιχειρηματολογία τους. Στη συνέχεια επικοινώνησα με τρεις κορυφαίους διεθνολόγους, ειδικούς στο Δίκαιο της Θάλασσας από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τον Καναδά και η απάντηση που έλαβα συνοψίζεται ως εξής:

«Oι γραμμές βάσης είναι αυτές από τις οποίες εκκινεί η μέτρηση των θαλασσίων ζωνών. Η ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα μετράται από τις γραμμές βάσης. Σαφώς μπορεί η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μετά την οριοθέτηση. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνον σε περιοχές που το δικαστήριο ορίσει ότι είναι δική της η ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα. Εάν πρόκειται για τουρκική υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, τότε η Ελλάδα δεν μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της σε αυτές τις περιοχές.»

700.000 € σε πρόστιμα σε πολίτες για «παραβάσεις συγχρωτισμού» την ημέρα που ο Κ.Μητσοτάκης «συγχρωτιζόταν» στην Ικαρία!

Υπερέβαλαν εαυτόν οι δυνάμεις ασφαλείας στην επιβολή σκληρών προστίμων στον Έλληνα πολίτη, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνωστιζόταν ανέμελος με άλλους 30 καλεσμένους σε μια βεράντα στην Ικαρία, σε ένα «πρόχειρο και σύντομο» γεύμα.


Όπως αναφέρει με ιδιαίτερη ικανοποίηση η «Εθνική Αρχή Διαφάνειας» οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) πραγματοποίησαν συνολικά 83.251 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων «επιδημιολογικού συναγερμού», πλην Ικαρίας, το Σάββατο, την ημέρα δηλαδή του «ανέμελου και πρόχειρου γεύματος» του πρωθυπουργού.