MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ο πρόεδρος της Βολιβίας πήγε Μόσχα, χαιρέτισε τον Πούτιν και του προέκυψε απόπειρα πραξικοπήματος

Ο  πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε , στις 6 Ιουνίου ήταν στη Μόσχα και συναντούσε τον Β.Πούτιν. Τρεις εβδομάδες μετά του προέκυψε απόπειρα πραξικοπήματος! Μπορεί να είναι και σύμπτωση…
 

Η οδύσσεια του Ασάνζ – Οι διώξεις, η φυλάκιση και η λύτρωση

«Ύστερα από 14 χρόνια νομικών μαχών, ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος να πάει στο σπίτι του»
, είπε στους δημοσιογράφους η δικηγόρος του και πλέον ο ιδρυτής του Wikileaks επιστρέφει στην Αυστραλία. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ομολογία ενοχής του για συνωμοσία με στόχο την απόκτηση και αποκάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ και τον άφησε ελεύθερο, λόγω της ποινής που είχε ήδη εκτίσει στην Βρετανία.
 
Ποιος είναι όμως, ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ακτιβιστής και ιδρυτής της πλατφόρμας Wikileaks; Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1971 στην Τάουνσβιλ του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Τη δεκαετία του 1980 ανήκε σε μία ομάδα χάκερ. Το 2006 ιδρύεται το WikiLeaks. Ο Ασάνζ, μέλος του 9μελούς συμβουλίου του Wikileaks, σύντομα γίνεται ένας από τους κύριους εκπροσώπους του στον Τύπο.
 

Έγινε γνωστό πόσο αυξάνεται το εθνικό χρέος των ΗΠΑ κάθε εκατό ημέρες

Freepen.gr -
Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες, με τις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών να μειώνουν τις επενδύσεις τους σε αμερικανικά ομόλογα ή να τα εγκαταλείπουν εντελώς, προτιμώντας τον χρυσό, σύμφωνα με τη μελέτη του Roscongress "Κατακερματισμός και αδύναμη ανάπτυξη: παγκόσμιες οικονομικές τάσεις 2024", την οποία διάβασε το RIA Novosti.

"Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνεται κατά περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες. Μαζί με το χρέος, αυξάνεται και το κόστος εξυπηρέτησής του. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, το άθροισμα των τριμηνιαίων δαπανών για τους τόκους του χρέους ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Όπως αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους ξεπέρασε φέτος για πρώτη φορά τις αμυντικές δαπάνες", αναφέρεται στο έγγραφο.