MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Έγινε γνωστό πόσο αυξάνεται το εθνικό χρέος των ΗΠΑ κάθε εκατό ημέρες

Freepen.gr -
Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες, με τις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών να μειώνουν τις επενδύσεις τους σε αμερικανικά ομόλογα ή να τα εγκαταλείπουν εντελώς, προτιμώντας τον χρυσό, σύμφωνα με τη μελέτη του Roscongress "Κατακερματισμός και αδύναμη ανάπτυξη: παγκόσμιες οικονομικές τάσεις 2024", την οποία διάβασε το RIA Novosti.

"Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνεται κατά περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες. Μαζί με το χρέος, αυξάνεται και το κόστος εξυπηρέτησής του. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, το άθροισμα των τριμηνιαίων δαπανών για τους τόκους του χρέους ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Όπως αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους ξεπέρασε φέτος για πρώτη φορά τις αμυντικές δαπάνες", αναφέρεται στο έγγραφο.
 
Για λόγους σύγκρισης, ο συνολικός όγκος του κρατικού χρέους της Ρωσίας δεν υπερβαίνει τα 26 τρισεκατομμύρια ρούβλια και ο συνολικός όγκος των δανείων για τα επόμενα τρία χρόνια προβλέπεται να είναι περίπου 4 τρισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως. 
 
Ταυτόχρονα, οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο όγκος των τοποθετήσεων αμερικανικών ομολόγων θα αυξηθεί. "Εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2024, οι περικοπές δαπανών είναι απίθανες", διευκρινίζουν οι συντάκτες.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου