MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ-Λυγερός / Τι περιμένουμε το 2022

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 
 
Ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός στην εκπομπή "Καλησπέρα" 
 
(08-01-2022).

Ενημέρωση & Σκέψη

Podcast Eleftheros #23 - Δημήτρης Κούβελας

Στο επεισόδιο 23 έχουμε καλεσμένο τον Δημήτρη Κούβελα, τον διάσημο καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας στην Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 

«Το «πατριωτικό» ΕΛΙΑΜΕΠ»! Γράφει ο Πρ. Εμφιετζόγλου

Το «Πατριωτικό» ΕΛΙΑΜΕΠ «ξαναχτύπησε». Μετά το «12 μίλια στο Αιγαίο και πόλεμος;» του κ. Τσούκαλη, νέα «τοποθέτηση» του κ. Ιωακειμίδη. «Να συμβιβαστούμε με την Τουρκία», μας προτείνει ο κος Καθηγητής. Δηλαδή πώς; Μήπως να κάτσουμε ήσυχοι όπως μας συμβουλεύει ο κος Ακάρ ή να μείνουμε στα 6 ν.μ. στα χωρικά μας ύδατα κατά δήλωσιν Γεραπετρίτη, ο οποίος δεν είχε τουλάχιστον το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό; Μήπως εννοεί ο κος Καθηγητής ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το καζάν-καζάν του Ερντογάν στη δική μας θάλασσα, στη δική μας ΑΟΖ; Ή μήπως πρέπει να ζητάμε άδεια από τους Τούρκους για να γιορτάζουμε τις Εθνικές και Θρησκευτικές μας επετείους στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου (της θάλασσας των νήσων!!!)


Γράφει ο 
Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Πανελλήνιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Μάζης: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία εκμεταλλεύεται το μεταναστευτικό»

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης σε συνέντευξη του στην Eva-Marie Møller, δημοσιογράφο από τη Δανία,μιλά για το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες της Ευρώπης την οποία ψέγει και για την ανοχή της έναντι της Τουρκίας.


Ο κ.Μάζης μιλά για τις αντιφατικότητες των Ευρωπαίων ,οι οποίες βεβαίως οφείλονται πρώτα απ΄ όλα στη Γερμανία που από τη μια θέλει «φθηνό εργατικό δυναμικό» και από την άλλη , μόλις το εξασφάλισε «έκλεισε» τους διαδρόμους, εγκλωβίζοντας το πρόβλημα στα Βαλκάνια και ειδικά στην Ελλάδα.

«Απόλυτα ενδεικτικό του ουσιαστικά αμφιλεγόμενου χαρακτήρα της ευρωπαϊκής προσεγγίσεως, που έχει παγιδευτεί ανάμεσα σε διάφορα αμφιλεγόμενα στερεότυπα πολιτικής ορθότητας, οικονομικού συμφέροντος, συντηρητικές δυσκαμψίες, αλλά και κατανοητές πολιτισμικές ή κοινωνικές ευαισθησίες ή ακόμα και εύλογες ανησυχίες περί ασφαλείας είναι οι τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα. σχετικά με τις προσπάθειες ανανέωσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο», λέει ο κ.Μάζης και προσθέτει:

Πύρινος Λόγιος : Έγινε ρεζίλι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας με την υπόθεση Djokovic

φωτό: ο Djokovic αποκρούει τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison σπάζοντας τη φούσκα που τον περιβάλλει.

Σύνθεση: kanenazori.com

Σε ψυχολογικό πόλεμο κατά του Novak Djokovic έχει επιδοθεί η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας, με πρωταγωνιστές τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό Scott Morrison και τον Υπουργό Μετανάστευσης Alex Hawke να προβαίνουν σε ένα κρεσέντο παράνοιας και παραλογισμού, ο οποίος εκ πρώτης όψεως δείχνει να έχει να κάνει με την υπόθεση «εμβόλια».

Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχει πολύ βάθος πίσω από αυτήν την ενέργεια της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας, η οποία ξεκινάει λίγους μήνες πριν, από τη Σερβία. Ηταν η εποχή που ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών στην Πατρίδα του Nole όταν η σερβική κυβέρνηση είχε συνάψει συμφωνία με την Rio Tinto για εξόρυξη λιθίου. Τότε ο Djokovic είχε σταθεί στο πλευρό των διαδηλωτών, δημοσιεύοντας ιστορία (story) στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία των διαδηλώσεων σχολιάζοντας: