MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Έκθεση χαστούκι στην Ελλάδα για την ελευθερία του Τύπου

Η ετήσια έκθεση της πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελευθερία των ΜΜΕ την οποία υπογράφουν 14 διεθνείς οργανισμοί για την ελευθερία του Τύπου, δεν είναι διόλου ευχάριστη για την Ελλάδα. Η χώρα συγκρίνεται σ΄ αυτό το τομέα με την Τουρκία και την Πολωνία, κάτι που αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της.


Στην έκθεση 74 σελίδων με τίτλο: «Wanted! Real action for media freedom in Europe», γίνεται αναφορά στις “λίστες Πέτσα”.

Στην ενότητα με τίτλο «Επιδράσεις της Covid-19 και μέτρα των lockdown στην ελευθερία του Τύπου», αναφέρεται ότι «τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που επικρίνουν την κυβέρνηση, αποκλείστηκαν από ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης 20 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλά που θεωρούνταν «αντιπολιτευτικά» έλαβαν δυσανάλογα χαμηλότερα επίπεδα διαφημιστικών εσόδων από την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη δημόσια υγεία σε σύγκριση με πιο φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρόλο που πολλά είχαν μεγαλύτερη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα».
 

Bloomberg για Ελλάδα: «Το πιο σκληρό lockdown του πλανήτη αλλά άχρηστο - Πιο αποτελεσματικοί Ινδία, Μπαγκλαντές κτλ.»

Γράφει: Θάνος Νικηταράς


Η Ελλάδα έχει πιο αυστηρό lockdown ακόμα και από την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν

«Ράπισμα» Bloomberg σε «ειδικούς» και κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς για έναν ακόμη μήνα κατατάσσει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Μάλιστα σύμφωνα με τη λίστα η Ελλάδα έχει (ξανά) το πιο αυστηρό lockdown, καθώς βαθμολογείται με 88 (!) ο οποίος είναι ο δείκτης αυστηρότητας του lockdown, όταν η Τουρκία και το Μπαγκλαντές που βρίσκονται από κάτω της έχουν 83.


Η Ελλάδα πλέον έχει ξεπεράσει τους 10.000 νεκρούς, με το Bloomberg στη λίστα που δημοσιεύει να κατατάσσει τη χώρα μας στην 39η θέση στη διαχείριση της πανδημίας, ανάμεσα σε 53 χώρες.