MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Οι BRICS εργάζονται πάνω σε μια νέα μορφή νομίσματος

Ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Αλεξάντερ Μπαμπάκοφ δήλωσε ότι οι ιδέες για τη δημιουργία μιας νέας μορφής νομίσματος θα παρουσιαστούν στην προσεχή σύνοδο κορυφής του οργανισμού στη Νότια Αφρική, γράφει το telesurenglish.net.

Στο περιθώριο του Επιχειρηματικού Φόρουμ της Ρωσο-Ινδικής Στρατηγικής Συνεργασίας για Ανάπτυξη και Ανάπτυξη, ο Μπαμπάκοφ είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη δημιουργία μιας νέας μορφής νομίσματος.

"Η μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι να διευκολυνθεί η κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος ή οποιασδήποτε άλλης θεμελιωδώς νέας μορφής νομίσματος στο εγγύς μέλλον", είπε ο αντιπρόεδρος.

Έρχεται οριστικό τέλος στα μετρητά: Το ΔΝΤ παρουσίασε το ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται Unicoin και θα αντικαταστήσει τα μετρητά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μόλις παρουσίασε το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) που ονομάζεται Unicoin.


Το ΔΝΤ λέει ότι το CBDC του έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει όλα τα φυσικά μετρητά και για να γίνει το ενιαίο παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται από όλα τα κυρίαρχα έθνη.

Η καθολική νομισματική μονάδα του ίδιου του οργανισμού (UMU, γνωστός και ως Unicoin) ανακοινώθηκε στις ετήσιες εαρινές συνεδριάσεις του ΔΝΤ.

Σε μια δήλωση, το ΔΝΤ είπε ότι το UMU λειτουργεί σαν ένα CBDC και είναι ένα νόμιμο παγκόσμιο εμπόρευμα χρήματος.

Ο σκοπός αυτής της συγκεκριμένης επανάληψης ενός CBDC είναι να διασφαλίσει ότι επιβάλλονται οι τραπεζικοί κανονισμοί.

Η ΕΕ ετοιμάζεται για τραπεζική κρίση - Σχέδιο έγκαιρης προειδοποίησης και εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών

Τα σχέδια θα ανακοινωθούν στις 18 Απριλίου 

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα σχέδια που θα επιδιώκουν να επιταχύνουν τον προσδιορισμό των διαδικασιών για τη  διαχείριση των υπό χρεκοπία τραπεζών ώστε να διασφαλίσουν ότι σε περίπτωση κατάρρευσης οι τράπεζες αυτές δεν θα διασώζονται  με τα χρήματα των φορολογουμένων αλλά με δικούς τους πόρους. 
 
Αυτό υποδεικνύουν έγγραφα της ΕΕ που είδε το Reuters.
 
Τα προσχέδια επί αυτών των σχεδίων θα απαιτούν από τις αρχές της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να προειδοποιούν έγκαιρα εάν συντρέχει κίνδυνος πτώχευσης τράπεζας, αναφέρουν τα έγγραφα.