MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή πόρτα στα Σκόπια από τον Μακρόν

Γράφει ο Νότης Μαριάς* 

Η «πόρτα που έφαγε» ο Ζάεφ από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων προκάλεσε νευρική κρίση στο μόρφωμα και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τον Απρίλιο του 2020. 

Έτσι παρά τις ευρωπαϊκές διαβεβαιώσεις που έδιναν στις Πρέσπες η Ιταλίδα Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Αυστριακός Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χάν, τελικά τα Σκόπια έμειναν «στα κρύα του λουτρού», μιας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν τους χάλασε τα σχέδια. Βασική στρατηγική των Βρυξελλών το τελευταίο διάστημα είναι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση των μελών της Ένωσης λόγω Brexit. 

Παγκόσμιες εξελίξεις: Ιταλία, ΟΗΕ, Λίβανος, Χιλή, Συρία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) υπέγραψαν στις 13 Ιουνίου μία συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης, για την εφαρμογή της «Ατζέντας 2030» – με στόχο την πορεία προς μια ολοένα και πιο ιδιωτικοποιημένη, καθώς επίσης λιγότερο δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση. Εμείς, οι υπογράφοντες, σας καλούμε να τερματίσετε τη συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης των Ηνωμένων Εθνών-Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που υπεγράφη πρόσφατα. Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι, αυτή η συμφωνία εταιρικής σχέσης WEF-ΟΗΕ θα απονομιμοποιήσει τα Ηνωμένα Έθνη – παρέχοντας στις διεθνικές επιχειρήσεις προνομιακή και διακριτική πρόσβαση στο σύστημα του ΟΗΕ. Το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών υφίσταται ήδη μεγάλη απειλή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς επίσης από εκείνους που αμφισβητούν έναν δημοκρατικό, πολυμερή πλανήτη. Ο στόχος της συμφωνίας είναι να αποδυναμωθεί ο ρόλος των κρατών στην παγκόσμια λήψη αποφάσεων. Αντί αυτού εμείς επιθυμούμε την ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας, την εμβάθυνση του δημοκρατικού πολυμερισμού και την αντιμετώπιση της περαιτέρω επέκτασης του πολυεθνικού καθεστώτος.

Ο αληταράς εγκληματίας πολέμου για την Ελλάδα… πνίγαμε μετανάστες

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, υποστηρίζοντας δημοσίως ότι οι ελληνικές αρχές άνοιξαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες και άλλοι εξ αυτών πνίγονταν στο Αιγαίοι και άλλοι κατάφερναν να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

Παρουσίαση της Ατζέντας Αντικατάστασης Πληθυσμών του ΟΗΕ μέσω μαζικής μετανάστευσης, για την οποία θέλουν να μας πείσουν ότι είναι απλά θεωρία συνωμοσίας. Βασισμένη στο βίντεο του Poseidon “Replacement Migration Explained”.

Στο youtube δύσκολα θα το βρείτε γιατί ρίχνουν τα κανάλια που το ανεβάζουν ως “ρητορική μίσους”.

Ένα βίντεο που ξεκαθαρίζει τον λόγο που οι σημερινοί πολιτικοί, ακολουθούν την πολιτική της εισβολής των “επενδυτών”. Δείτε το και θα καταλάβετε ότι ότι και να λένε μπροστά στις κάμερες, οι πράξεις τους θα οδηγούν στην εισβολή…

CDU: Παραδοχή Μέρκελ στη νεολαία… ο πολυπολιτισμός στη Γερμανία ΑΠΕΤΥΧΕ

Η προσπάθεια εγκαθίδρυσης πολυπολιτισικής κοινωνίας στη Γερμανία «απέτυχε εντελώς» είπε σε ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, καθώς έχει ανάψει για τα καλά στη Γερμανία η διαμάχη για την μετανάστευση και το Ισλάμ εντός του συντηρητικού στρατοπέδου, αναφέρεται σε ενδιαφέρον δημοσίευμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε στη νεολαία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και είπε πως το ότι επιτράπηκε σε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών να ζήσουν στη χώρα χωρίς να ενσωματωθούν δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν, υπενθυμίζοντας πως στη χώρα ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. 

Εκουαδόρ, η τραγωδία της υπαγωγής στο ΔΝΤ

Όταν μετά από τις θηριώδεις περικοπές η κυβέρνηση ανακοίνωσε την 1η Οκτωβρίου τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας, οι Πολίτες εξεγέρθηκαν – οπότε ο πρόεδρος του Εκουαδόρ επέβαλλε μέτρα καταστολής σε ολόκληρη τη χώρα. Τελικά όμως, οι Πολίτες κέρδισαν τη μάχη εναντίον της αστυνομίας και του στρατού – με αποτέλεσμα να αποσύρει ο Moreno το περίφημο «Διάταγμα 883», μετά από δώδεκα ημέρες διαδηλώσεων. Το τίμημα όμως της εξέγερσης τους ήταν πολύ υψηλό: 8 νεκροί, 1340 τραυματίες και 1.192 συλλήψεις. Ένα τέτοιο τίμημα δεν ήταν ποτέ πρόθυμοι να πληρώσουν οι Έλληνες, οπότε λογικά θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, την πατρίδα τους, τα παιδιά τους και το μέλλον τους, προσποιούμενοι ταυτόχρονα πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ή ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση – κλείνοντας τα μάτια ή θάβοντας το κεφάλι στην άμμο και πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της δειλίας τους.
«Ελάχιστα κράτη, κοινωνίες ή άνθρωποι θέτουν κόκκινες γραμμές στη ζωή τους, όσον αφορά τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς τους – όπου η λέξη «κόκκινη γραμμή» σημαίνει ένα ανώτατο επιτρεπτό όριο, το οποίο είναι κανείς πρόθυμος να υποστηρίξει ακόμη και πληρώνοντας με το αίμα του».

Γερμανία, η βασίλισσα της διαφθοράς

Ένας Γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα. Απλά, εταιρείες όπως η Ζήμενς και όχι μόνο, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές της μίζας και του λαδώματος και οι άνθρωποι τους όπως ο Χριστοφοράκος έχουν την προστασία του γερμανικού κράτους. Και τέλος, οι μεγαλύτεροι διακινητές μαύρου χρήματος και παράνομης εισαγωγής χρυσού είναι οι γερμανικές τράπεζες. Τελικά σκέφτεται κανείς πόσο δίκιο είχε ο Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, “η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί”

Άποψη
– του Θεόδωρου Κατσανέβα