MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

«Βυθίζουν» τους Έλληνες στη λιτότητα: Πώς άλλαξε τις διατροφικές μας συνήθειες η ακρίβεια – Πού έρχονται αυξήσεις-σοκ τον Οκτώβριο

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την κατανάλωση - Στρέφονται στα κατεψυγμένα οι πολίτες
 
«Μαστίζει» η ακρίβεια τα ελληνικά νοικοκυριά, με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της να μην είναι επαρκή για να δώσουν μια «ανάσα». 
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που αφορούν τον υπολογισμό του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, απόδειξη της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημα των καταναλωτών είναι ότι από το 2021 μέχρι σήμερα, τα είδη διατροφής έχουν αυξηθεί κατά περίπου 37%, ενώ η μείωση της δαπάνης (σε όγκο) υπολογίζεται σε περίπου 10%. Αλλά το ποσοστό ποικίλλει με την κατηγορία του τροφίμου.
 

«Καζαντζάκη πρέπει να διαβάσουν και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού όχι μόνο ο Ζελένσκι» -Ι.Μάζης

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης εξακολουθεί να ασχολείται με τη ζωγραφική αλλά μιλά στο militaire channel για τη «ζωγραφιά» που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην περιοχή όλοι οι «δυνατοί» παίκτες. Η Ελλάδα συμμετέχει στη δημιουργία του «γεωπολιτικού πίνακα» ή έστω θα έχει την πρέπουσα θέση στο «έργο» που τελικά θα προκύψει;
 
Ο κ.Μάζης επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν δείχνει διατεθειμένη να τις εκμεταλλευθεί… Γιατί;
 
Η γεωπολιτική εικόνα δεν είναι κακή για την Ελλάδα…Στη γεωστρατηγική εικόνα υπάρχουν όπως φαίνεται πολλά θέματα. Ο κ.Μάζης καταθέτει μία σειρά σημαντικών παρατηρήσεων για όσα δεν έχουμε κάνει ή όσα έχουν γίνει με λάθος τρόπο.
 

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην βρετανική αστυνομία: Υποκλάπηκαν τα προσωπικά δεδομένα 47.000 αστυνομικών

Μπορεί να έχουν πέσει στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου διερευνά το ενδεχόμενο να έχουν κλαπεί τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι θέσεις υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στον κατασκευαστή των καρτών προσωπικού.
 
Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, θυμίζοντας το αντίστοιχο πριν λίγες ημέρες στην Ελβετία όπου και εκεί σε μαζική επίθεση που πραγματοποίησαν χάκερς οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, στην Ελβετία, όπως ανέφεραν οι αρχές.