MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Οι τρελές απαιτήσεις της Τουρκίας

pixabay / Engin_Akyurt
Η πρόσφατη Σύσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους, ανέδειξε πάλι την Τουρκία του Ερντογάν ως παγκόσμιο παίκτη. Οι χώρες της Δύσης, θυσιάζοντας τα πάντα για να πείσουν τον Τούρκο Πρόεδρο να συνηγορήσει για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, έδωσαν υποσχέσεις, φανερές και κρυφές, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, άνοιξαν την όρεξη στον λύκο της Ανατολίας!
 
Οι Τούρκοι έχουν τρελές απαιτήσεις από τις χώρες της Δύσης, τις οποίες δόμησαν εντός του πλαισίου της αναθεωρητικής τους πολιτικής, προκειμένου να καταστούν Μεγάλη Δύναμη στο διεθνές σύστημα ισχύος. Τα ΜΜΕ της γείτονος βομβαρδίζουν καθημερινά το τουρκικό λαό με ένα αμέτρητο κατάλογο απαιτήσεων, θαρρείς και όλα τα κράτη της γης χρωστάνε στην Τουρκία, η οποία αποτελεί το μοναδικό αμόλυντο κράτος της υφηλίου.
 

Ελληνοτουρκικά: Οι παραισθήσεις μας για τον «διάλογο»-Ιωάννης Μάζης

Θεωρητική και Κριτική Ανάλυση του Ε/Τ Διαλόγου  μετά την   περίοδο της παραισθήσεως περί «υφέσεως των Σεισμών» (Θέρος 2023 – ?)
 
Γράφει ο Ι. Θ. Μάζης
 
Ομ. Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, ΕΚΠΑ
Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ
Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών
 
1) Θεωρητική Θεμελίωση και Ζητήματα Μεθόδου: Διεθνές Δίκαιο και Γεωπολιτική για σχεδιαστές Εξωτερικής Πολιτικής