MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Κ. Γρίβας: Απορίας άξιον το να μην υπάρχουν αναφορές στη λαμπρή στρατιωτική ιστορία της Ελλάδας.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας στην εκπομπή "Ο Εξαρχείων" (11-11-2021). 
 
Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
 

Η εκτέλεση των έξι: Σαν σήμερα το 1922

15 Νοεμβρίου 1922…. Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής, εκδίδει την ετυμηγορία του στις 6:30 το πρωί. Στις 11:30 π.μ. οι «6» εκτελούνται. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γούναρη (πρώην πρωθυπουργός), Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη ( πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Στράτο (πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Θεοτόκη (Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεώργιο Μπαλτατζή (Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη) και Γεώργιο Χατζανέστη (Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης). Ο Μιχάλης Γούδας και ο Ξενοφώντας Στρατηγός καταδικάζονται σε ισόβια.