MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ο υπουργός ειδικών αποστολών

Την ίδια στιγμή που το δημόσιο χρέος μας έχει υπερβεί το 230% του ΑΕΠ σε όρους κεντρικής κυβέρνησης πλησιάζοντας τα 380 δις €, το έλλειμμα του προϋπολογισμού τα 24 δις € ή το 15% του ΑΕΠ, το κόκκινο ιδιωτικό χρέος τα 250 δις € κοκ., η μεν κυβέρνηση πανηγυρίζει όταν δανείζεται ακόμη περισσότερα, ενώ τα δύο άλλα κόμματα επιμένουν σε παροχές και άρα σε νέα δάνεια – όπως από το πρόγραμμα SURE, με τη σημερινή επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουν όλα μαζί το πλήρωμα ενός σκάφους που ενώ είναι γεμάτο τρύπες και πλέει σε μία άγρια θάλασσα, προσπαθεί να ανοίξει ακόμη περισσότερες – υποσχόμενο στους δύστυχους επιβάτες πως με τον τρόπο αυτό θα σωθεί το σκάφος.


Ηχηρή παρέμβαση -“φροντιστήριο” Παυλόπουλου στην κυβέρνηση για τις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας

Ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Προκόπης Παυλόπουλος με παρέμβαση του στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη (ΚΡΗΤΗ TV ), έκανε ηχηρή παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά ενόψει των διερευνητικών επαφών.


Όλη η παρέμβαση του ΕΔΩ

Ο κ.Παυλόπουλος επισημαίνει :

• ”Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι με την Τουρκία «ξεκαθαρίζεις το τοπίο» ευθύς μόλις ξεκινά οιασδήποτε μορφής συζήτηση και, πολύ περισσότερο, διαπραγμάτευση, προσδιορίζοντας μ’ ευκρίνεια τις «κόκκινες γραμμές», ως προς τις οποίες δεν νοείται ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης, αναφορικά με όσα δικαιούται η Ελλάδα κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο”.

Π.Παυλόπουλος : Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις , η Χάγη και το Κυπριακό

Ο άλλοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ , ανοίγει την συζήτηση και θέτει το νομικό πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών για τα κρίσιμα νομικά ζητήματα, με αφορμή την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας., αλλά και την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό


Ο Προκόπης Παυλόπουλος , μιλά απευθείας στους πολίτες , το πολιτικό σύστημα και την ακαδημαϊκή κοινότητα, για την πιο καυτή θεματική των Ελληνοτουρκικών σχέσεων:

- Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις , η Χάγη και το Κυπριακό

- Είναι και πως ορίζεται η μία, και μόνη, διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;